Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Οι σουνίτικες φυλές του Ιράκ μάχονται το ΙΚ

Μια φωτογραφία αρχείου του ιρακινού μαχητές σε άγνωστη τοποθεσία στο Ιράκ.
Τοπικές ιρακινές φυλές συγκρούστηκαν την Παρασκευή με τους τρομοκράτες takfiri  του Daesh στη Φαλούτζα, μια πόλη που θεωρείται προπύργιο των παραστρατιωτικών.

Αξιωματούχοι είπαν ότι μαχητές από διάφορες φυλές συγκρούστηκαν με τους τρομοκράτες, που είναι γνωστοί ως al-Hisba, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των θρησκευτικών περιορισμών που το Daesh επιδιώκει να επιβάλει στη Φαλούτζα, δυτικά της πρωτεύουσας, Βαγδάτης.



Τι ιρακινό al-sumaria News επικαλέστηκε μια πηγή στην επαρχία Ανμπάρ η οποία είπε ότι άνδρες της φυλής απέκτησαν τον έλεγχο πολλών περιοχών στην περιοχή Jolan στο βόρειο τμήμα της Φαλούτζα. Ωστόσο, το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του ότι οι τρομοκράτες αργότερα ανακατέλαβαν τις περιοχές της φυλής που είχαν καταληφθεί. Η αναφορά πρόσθεσε ότι οι άνδρες της  φυλής συγκρούστηκαν με τους τρομοκράτες μετά την επίθεση και προσβολή σε μια γυναίκα σε μια αγορά στο κέντρο της πόλης, γιατί δεν φορούσε γάντια. 

Το ιρακινό δίκτυο ειδήσεων επικαλέστηκε, επίσης, τον κυβερνήτη της Φαλούτζα, Saadon Ebeid al-Shaalan, ο οποίος είπε ότι οι φυλές πήραν τον έλεγχο των βορείων και νοτίων περιοχών της πόλης και ότι οι συγκρούσεις ήταν ακόμα σε εξέλιξη.

Ο Shaalan δήλωσε ότι οι τρομοκράτες προσπαθούν να ξεφύγουν από το κέντρο της πόλης μετά από βαριές απώλειες και θύματα.



Νωρίτερα, το συμβούλιο της επαρχίας Ανμπάρ είπε ότι μια "εξέγερση των φυλών"  άρχίσε εναντίον του  Daesh στη Φαλούτζα. Το σώμα κάλεσε την κυβέρνηση του Ιράκ να υποστηρίξει τις φυλές.

Μακάβρια βία μαστίζει τις βόρειες και δυτικές περιοχές του Ιράκ από τότε που το  Daesh εξαπέλυσε επίθεση τον Ιούνιο του 2014 και πήρε τον έλεγχο τμημάτων του ιρακινού εδάφους.

Οι τρομοκράτες του Daesh έχουν διενεργήσει φρικιαστικές πράξεις βίας, όπως  δημόσιους αποκεφαλισμούς και σταυρώσεις, ενάντια σε όλες τις κοινότητες, συμπεριλαμβανομένων των Σιίτων, Σουνιτών, Κούρδων και οι Χριστιανών σε περιοχές που έχουν καταλάβει.

Οι στρατιώτες του  ιρακινού στρατού  και μαχητές από συμμαχικές μονάδες λαϊκής κινητοποίησης επιδιώκουν να πάρουν πίσω τις  περιοχές που κρατούν οι τρομοκράτες σε κοινές επιχειρήσεις.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...