Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το Πατριαρχείο Γεωργίας ζητά προστασία για gay ακτιβιστή

                             Πατριαρχείο εκκλήσεις προς τον υπουργό Εσωτερικών για την παροχή φρουρά για Giorgi Tatishvili

Το Πατριαρχείο της Γεωργίας έχει απευθύνει έκκληση προς τον Υπουργό Εσωτερικών Giorgi Mghebrishvili να παρέχει έγκαιρα φρουρά για τον  πολίτη Giorgi Tatishvili, ο οποίος έχει καταθέσει μήνυση στο Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με τη νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου.




Το Πατριαρχείο έχει εκδώσει μια δήλωση για αυτό το θέμα. "Όπως είναι γνωστό, πριν από λίγες ημέρες, ένας πολίτης της Γεωργίας,ο Giorgi Tatishvili (σήμερα καταχωρήθηκε με αυτό το όνομα) υπέβαλε μήνυση στο Συνταγματικό Δικαστήριο, ο απώτερος στόχος της οποίας είναι η νομιμοποίηση του γάμου ατόμων του ιδίου φύλου. ο ίδιος είναι ένας εκπρόσωπος της LGBT κοινότητας και υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους. Όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού μας (ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκείας) έχει μια αρνητική στάση απέναντι σε ένα τέτοιο νόμο. Ως εκ τούτου, υπάρχει ο κίνδυνος ότι η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί  από ορισμένες δυνάμεις για προβοκατόρικες ενέργειες, ως αποτέλεσμα των οποίων μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του Giorgi Tatishvili . Παρά το γεγονός ότι καταδικάζουμε την ενέργειά  του (ειδικά αν υιοθετηθεί αυτός ο νόμος), οποιαδήποτε μορφή βίας είναι επίσης απαράδεκτη για εμάς », λέει η δήλωση.

interpressnews.ge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...