Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Φωτογραφίες από τις προεκλογικές αναταραχές στην Ουγκάντα

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε στην πρωτεύουσα της Ουγκάντα ​​Καμπάλα τη Δευτέρα στη χειρότερη έκρηξη βίας μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις επικείμενη προεδρικές εκλογές στις 18 Φεβρουαρίου.

Η αστυνομία συγκρούστηκε με τους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης μετά την σύντομη κράτηση του  ηγετικού υποψήφιου για την προεδρία δύο φορές, ενώ προσπαθούσε να κάνει προεκλογική συγκέντρωση τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία της Πέμπτης.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Fred Enanga επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ένας άμαχος σκοτώθηκε στις  συμπλοκές της Δευτέρας και ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ με πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει τους υποστηρικτές του προεδρικού υποψηφίου Kizza Besigye.
Ο Besigye, ο οποίος έχει χάσει τρεις αμφισβητούμενες εκλογές κόντρα στον  μακρόβιο πρόεδρο Yoweri Museveni, δήλωσε την Τρίτη ότι δεν πιστεύει ότι οι εκλογές θα είναι ελεύθερες και δίκαιες .
Ο Museveni ευρέως αναμένεται να κερδίσει μια πέμπτη θητεία στην εξουσία σύμφωνα με  δημοσκοπήσεις της Πέμπτης.
Η Ουγκάντα ​​διαδραματίζει καίριο ρόλο στην Ανατολική Αφρική ως σημαντική περιφερειακή οικονομική και στρατιωτική δύναμη.




Περισσότερες φωτογραφίες στο aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...