Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Επιτυχίες του στρατού της Αιγύπτου κατά των τρομοκρατών

Σε αυτή την φωτογραφία αρχείου, αιγυπτιακό στρατό δυνάμεις περιπολούν ένα δρόμο στη συνοριακή πόλη Ράφα, στα σύνορα με την πολιορκημένη παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας.
Οι κυβερνητικές δυνάμεις στην Αίγυπτο σκότωσαν 12 takfiri μαχητές και συνέλαβε πάνω από τριάντα  άλλους κατά τη διάρκεια επιδρομών της ασφάλειας στην ασταθή χερσόνησο του Σινά της χώρας της Βορείου Αφρικής.


Τουλάχιστον 12 μέλη της τρομοκρατικής ομάδας takfiri velayat του  Σινά σκοτώθηκαν και 10 άλλοι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στα νότια των συνόρων της πόλης Ράφα, που βρίσκεται 340 χιλιόμετρα (211 μίλια) ανατολικά της πρωτεύουσας, του Καΐρου,  σύμφωνα με την ιστοσελίδα ειδήσεων Sada el-Balad. 
Αιγυπτιακή στρατιώτες συνεπλάκησαν επίσης με εξτρεμιστές νότια της πόλης του Σέιχ Zuweid, που βρίσκεται 334 χιλιόμετρα (214 μίλια) βορειοανατολικά της πρωτεύουσας, και έθεσαν  υπό κράτηση 38 από αυτούς.
Η Χερσόνησος του Σινά βρίσκεται υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον Οκτώβριο του 2014 μετά από μια θανάσιμη τρομοκρατική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε 33 στρατιώτες.
Κατά τα τελευταία χρόνια, οι μαχητές διενεργούν αντικυβερνητικές δραστηριότητες και θανατηφόρες επιθέσεις, εκμεταλλευόμενοι την αναταραχή που προκλήθηκε στην Αίγυπτο μετά μετά την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από τον στρατό τον Ιούλιο του 2013.
Μαχητές από την ομάδα takfiri velayat του Σινά, παλαιότερα γνωστή ως Ansar al-Bait Maqdis, έχουν αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από τις επιθέσεις, με στόχο κυρίως τον στρατό και την αστυνομία. Τον Νοέμβριο του 2014, η ομάδα υποσχέθηκε πίστη στην τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh, η οποία σπέρνει τον όλεθρο στο Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη.
Η κυβέρνηση στο Κάιρο θεωρεί  την ασταθή περιοχή ως ένα ασφαλές καταφύγιο για τους τρομοκράτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...