Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Ασσάντ:Θα απελευθερώσουμε τη Συρία

                                               
Ο Πρόεδρος της Συρίας  Μπασάρ αλ-Ασαντ δήλωσε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις θα ξαναπάρουν όλη τη χώρα από τους τρομοκράτες.
Σε μια συνέντευξη  στο AFP που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε ότι η διαδικασία θα μπορούσε να "πάρει πολύ χρόνο."

Ο Άσαντ είπε ο τελικός στόχος της κυβέρνησης είναι να απελευθερώσει το σύνολο της χώρας από τον έλεγχο των τρομοκρατών.
"Ανεξάρτητα από το αν μπορούμε να το κάνουμε αυτό ή όχι, αυτός είναι ένας στόχος που επιδιώκουμε να επιτύχουμε, χωρίς κανένα δισταγμό,"δήλωσε ο Πρόεδρος Άσαντ . "Δεν έχει νόημα για εμάς να πούμε ότι θα παραιτηθεί από οποιοδήποτε μέρος."
Είπε ότι θα ήταν δυνατόν να «βάλει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα σε λιγότερο από ένα χρόνο", αν κοπούν οι οδοί εφοδιασμού όλων των τρομοκρατών από την Τουρκία, την Ιορδανία και το Ιράκ, διαφορετικά «η λύση θα πάρει πολύ χρόνο και θα επιφέρει ένα βαρύ τίμημα."
Η υπό ξένη αιγίδα των σύγκρουση στη Συρία, η οποία ξεκίνησε το Μάρτιο του 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 470.000 ανθρώπους.
Ο Πρόεδρος Άσαντ δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνησή του "πίστευε πλήρως στις διαπραγματεύσεις και στην πολιτική δράση από την αρχή της κρίσης», αλλά τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν καμία σχέση με την εκρίζωση της τρομοκρατίας. "Αν διαπραγματευόμαστε, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Τα δύο κομμάτια είναι αναπόφευκτα στη Συρία."
Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη στις 3 Φεβρουαρίου, ανεστάλη  αφού η υποστηριζόμενη από τη Σαουδική Αραβία ομάδα της  αντιπολίτευσης, που είναι γνωστή ως η Επιτροπή Υψηλών Διαπραγματεύσεων (ΕΥΔ), αρνήθηκε να παραστεί στις συνεδριάσεις.
Οι παρατηρητές λένε ότι η λεγόμενη ΕΥΔ αρνήθηκε να συνεχίσει αφού ο συριακός στρατός, που υποστηρίζεται από τη ρωσική κάλυψη αέρα, σημείωσαν σημαντική πρόοδο ενάντια στις takfiri μαχητικές ομάδες σε διάφορα μέτωπα, ιδιαίτερα στην στρατηγική βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.
Η αντιπολίτευση τώρα ζητά μια στάση στην εκστρατεία της Ρωσίας ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες αναμένεται να επαναληφθούν στις 25 Φεβρουαρίου.
Ο Σύρος πρόεδρος είπε ότι μια σημαντική κυβερνητική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χαλέπι, με στόχο την αποκοπή της  διαδρομής ανεφοδιασμού των τρομοκρατών από την Τουρκία.
"Η κύρια μάχη είναι για την κοπή του δρόμου μεταξύ του Χαλεπίου και της Τουρκίας, γιατί η  Τουρκία είναι ο κύριος αγωγός των προμηθειών για τους τρομοκράτες", δήλωσε ο Άσαντ.
Αναφορές λένε ότι  ο συριακός στρατός έχει σχεδόν περικυκλωμένους τους  takfiri μαχητές στα ανατολικά τμήματα του Χαλεπίου μετά την αποκοπή της  κύριας γραμμής εφοδιασμού τους στα τουρκικά σύνορα.
Για την προσφυγική κρίση
Εν τω μεταξύ, ο Σύρος πρόεδρος κατηγόρησε για  την εισροή προσφύγων από τη Συρία στην Ευρώπη την ίδια την ήπειρο.
Κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις της Ευρώπης ", οι οποίες ήταν μια άμεση αιτία για την μετανάστευση αυτών των ανθρώπων, δίνοντας κάλυψη στους τρομοκράτες στην αρχή και μέσω κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Συρία, για να βοηθήσουν  στο να επιστρέψουν οι Σύριοι στη χώρα τους."
Ο Άσαντ απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου  της κυβέρνησης ως «πολιτικοποιημένους» και αβάσιμους.
πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες έφθασαν στην Ευρώπη το περασμένο έτος, προκαλώντας τη χειρότερη κρίση που η ήπειρος έχει δει εδώ και δεκαετίες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους πρόσφυγες είναι από κατεστραμμένες από τον πόλεμο και τη φτώχεια χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, με πολλούς να λένε ότι οι δυνάμεις της ΕΕ είναι επίσης υπεύθυνηες για την άνευ προηγουμένου μαζική έξοδο, καθώς έχουν κάνει ελάχιστα για να περιορίσουν τα προβλήματα στις περιοχές αυτές.

presstv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...