Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Στο πιο πολυσύχναστο λεπροκομείο του Νεπάλ

 Το λεπροκομείο του Lalgadh στο Νεπάλ θεωρείται ένα από τα πιο πολυσύχναστα στον κόσμο, με περισσότερους από 1.200 νέους ασθενείς κάθε χρόνο.Ιδρύθηκε από μια Βρετανή νοσοκόμα, την Eileen Lodge, το 1993, και είχε αρχικά μόνο τρία μέλη προσωπικού. Τώρα, η ιατρική ομάδα φτάνει τα 34 άτομα.


Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 άνθρωποι μολύνονται με λέπρα σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Νεπάλ ανακοίνωσε ότι η λέπρα είχε εξαλειφθεί στη χώρα το 2009 - με βάση τη μέτρηση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για λιγότερο από μία περίπτωση ανά 10.000 μέλη του πληθυσμού - που δεν σημαίνει ότι έχει εξαφανιστεί.Στην πραγματικότητα, η λέπρα είναι ενδημική σε ορισμένες περιοχές της χώρα των Ιμαλαΐων. Παρά το πολύ χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης, το στίγμα που περιβάλλει την ασθένεια μπορεί να είναι ακραίο στο Νεπάλ. Οι ασθενείς συχνά απομονώνονται και εγκαταλείπονται  από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους σε μια χώρα όπου ο νόμος απαγορεύει στα άτομα που έχουν μολυνθεί να εργαστούν ή να έλθουν σε γάμο . Σε ορισμένες αγροτικές περιοχές, η ασθένεια θεωρείται μια κατάρα από το Θεό ως τιμωρία για τις αμαρτίες που διαπράττονται σε προηγούμενη ζωή.





Περισσότερα στο aljazeera.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...