Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Ο χορός του πολέμου-Ο χορός του σκαλπ

Αποτέλεσμα εικόνας για dance of the scalp

Ο χορός του πολέμου

Όταν το συμβούλιο των πολεμιστών είχε συζητήσει και αποφασίσει ν'ακολουθήσει το δρόμο του πολέμου,άρχιζε ο χορός.Σ'αυτόν τον χορό οι πολεμιστές τραγουδούσαν όπως συνήθως στο ρυθμό των χτύπων των εσκαδαδέν.Όμως οι κινήσες ήτα βιαιότερες και τα ουρλιαχτά ή οι πολεμικές κραυγές συχνά καλύπτανε τελείως τη μουσική.Μόνο οι πολεμιστές έπαιρναν μέρος σ'αυτόν το χορό.

Ο χορός του σκαλπ

Όταν οι πολεμιστές επιστρέφουν απ'τον πόλεμο χορεύουν μια παραλλαγή του χορού του πολέμου.Οι πολεμιστές που έφερναν σκαλπ απ'τη μάχη τα παρουσίαζαν στη φυλή κι όταν ο χορός άρχιζε τα στερέωναν πάνω σε λεπτά κοντάρια και τα γύριζαν γύρω απ'τη φωτιά ενώ συνέχιζαν να χορεύουν.



Αυτός ο χορός μοιάζει στο τυπικό του στοιχείο με το χορό του πολέμου.Τα ουρλιαχτά και οι πολεμικές κραυγές συχνά συνοδεύονται από πυροβολισμούς.Αλλά εδώ υπάρχει μια διάχυτη ανεμελιά που δεν επιτρέπεται στον αυθεντικό πολεμικό χορό.Όταν ο χορός του σκαλπ τελειώσει,οι πολεμιστές πετάνε τα δέρματα.Κανένας Απάτσι δεν τα διατηρεί γιατί θεωρούνται μολυσμένα.

Τζερόνυμο,Τα απομνημονεύματα ενός ινδιάνου επαναστάτη,εκδ ελεύθερος τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σιωπή

  Η σιωπή που επικρατεί από το βράδυ της Μ. Πέμπτης έως και το πρωί του Μ. Σαββάτου δεν πρέπει να μας παραξενεύει και να μας τρομάζει. Είναι...