Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Σε συνθήκες τρομοκρατίας ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα οι Κόπτες της Αιγύπτου

Ο Πάπας καλεί Κόπτες στο εξωτερικό για να επισκεφθεί την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των διακοπών
Η αστυνομία ερευνά το γκράφιτι που  γράφτηκε από έναν μασκοφόρο  που εισέβαλε στην αυλή της εκκλησίας της Παναγίας στη νέα Νταμιέτα στις τρεις τα ξημερώματα  και έγραψε στο έδαφος "Χριστιανοί, θα πεθάνετε».
Αυτό το περιστατικό έρχεται αφότου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 27 άτομα και τραυμάτισε άλλα 49 στην εκκλησία των Αγίων Πέτρου και  Παύλου (κοινώς γνωστή ως εκκλησία  El-Botroseya , παρεκκλήσι δίπλα στην Κοπτική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Αγίου Μάρκου, έδρα του Κόπτη Πάπα, στην περιοχή Abbasia του Καΐρου.

Το περιστατικό βιντεοσκοπήθηκε από κάμερες παρακολούθησης και σήμερα έγινε αντικείμενο έρευνας από την αστυνομία.




Για άλλη μια φορά, οι Σαλαφιστές εξέδωσαν fatwas που  απαγορεύουν να εύχονται στους Κόπτες Χριστιανούς στις γιορτές τους, συμπεριλαμβανομένων των Χριστουγέννων.
Πολλές εξτρεμιστές σεΐχηδες υποστηρίζουν αυτό το φετφά, συμπεριλαμβανομένων του Ιμπν Baz, ισλαμιστή ακαδημαϊκού στη Σαουδική Αραβία,του Αμπντούλ Moniem Shahat, εκπρόσωπου του Σαλαφιστικού  Καλέσματος, καθώς και του Γιασέρ Borhamy, ο οποίος συνεχίζει την υποκίνηση εναντίον των Κοπτών από το σπίτι του.


Παρ'όλα αυτά ο Πάπας Θεόδωρος ΙΙ, Πάπας Αλεξανδρείας και Πατριάρχης της Επισκοπικής Έδρας του Αγίου Μάρκου , κάλεσε τους Κόπτες στο εξωτερικό να επισκεφθούν την Αίγυπτο κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, προκειμένου να απολαύσουν το θαυμάσιο καιρό και τα μνημεία της.
Αυτό καθώς ο ίδιος υποδέχτηκε μια αντιπροσωπεία  Κοπτών μεταναστών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία που επισκέπτονται την Αίγυπτο τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...