Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Οι Yazidi μετρούν απώλειες και επιτεύγματα

Σχετική εικόνα
" Η κοινότητα των Yazidi είχε περισσότερες απώλειες από επιτεύγματα αυτό το έτος," σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Yazidis της Αρμενίας (ΜΚΟ) Sayid Αβνταλιάν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, όταν έκανε απολογισμό  τυο έτους.
Όπως είπε , η γενοκτονία κατά των Yazidis (Yezidis) της πόλης Shangal η οποία ξεκίνησε το 2014, συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και ως αποτέλεσμα των επιθέσεων του ISIS πάνω από 25.000 Yezidis δολοφονήθηκαν, πολλοί οικισμοί Yezidi κοινοτήτων βρέθηκαν υπό τον έλεγχό του και πολλά ιερά καταστράφηκαν.
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχονται από τα Ηνωμένα Έθνη 3500 Yezidi γυναίκες και παιδιά βρίσκονται σε αιχμαλωσία ακόμα και τώρα. Και η τύχη των ανθρώπων αυτών είναι άγνωστη, καθώς οι μαχητές του  ISIS τους έχουν πουλήσει δούλους σε διάφορες χώρες. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο Yazidis έχουν γίνει πρόσφυγες », σημείωσε ο Αβνταλιάν.


Ανέφερε ότι πολλά κράτη, καθώς και διεθνείς οργανισμοί αντέδρασαν στη γενοκτονία εναντίον των Yezidis, ωστόσο, αυτές οι αντιδράσεις παρέμειναν μόνο στο χαρτί, καθώς δεν λήφθηκαν  συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσουν τις ωμότητες εναντίον αυτών των ανθρώπων. "Οι Yazidis δεν είναι ασφαλείς σε χώρες με μουσουλμανική πλειοψηφία", πρόσθεσε.
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η κοινότητα Yazidi έχει και κάποια επιτεύγματα, μαζί με τις σημαντικές απώλειες."Την 1η Απριλίου 2016, το πρώτο πανευρωπαϊκό Yezidi δορυφορικό τηλεοπτικό κανάλι ξεκίνησε στην Ρωσία. Στις 28 Σεπτεμβρίου οι οργανώσεις Yazidi στη Ρωσία ενώθηκαν  και δημιούργησαν μια κοινή οργάνωση που ονομάζεται Κογκρέσο των Yazidi . Κατά τη διάρκεια των γεωργιανών βουλευτικών εκλογών ένα άτομο Yazidi εξελέγη βουλευτής, και θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα του λαού των Γεζιτών, "είπε ο Sayid Αβνταλιάν.
Θεώρησε την απελευθέρωση μιας  γειτονιάς Yazidi που βρίσκεται  20 χιλιόμετρα κοντά στη Μοσούλη ως ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του τρέχοντος έτους.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Yazidis της Αρμενίας πρόσθεσε ότι στο Ερεβάν και στο Aknalich ανεγέρθηκαν μνημεία αφιερωμένα στις μνήμες των Ιρακινών Yazidis θυμάτων της γενοκτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...