Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Εκκλησία κατέρρευσε σκοτώνοντας 160 ανθρώπους στη Νιγηρία

Το ατύχημα εκκλησία κατάρρευση στη Νιγηρία άφησε δεκάδες νεκρούς και πολλούς τραυματίες στις 10 Δεκεμβρίου (Φωτογραφία από το Reuters)
presstv.com
Η κατάρρευση ενός  ναού στη νότια Νιγηρία κόστισε  τις ζωές ενός μεγάλου αριθμού πιστών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για μια λειτουργία.

Ιατρικοί αξιωματούχοι έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει 160 νεκρούς, προβλέποντας ότι ο τελικός αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι πολύ υψηλότερος.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ακόμη σε εξέλιξη για να βρουν πιθανούς επιζώντες.



Εκατοντάδες άνθρωποι ήταν μέσα στην εκκλησία στην Uyo στη πολιτεία Akwa Ibom όταν μεταλλικά δοκάρια συνετρίβησαν πάνω στους προσκυνητές και η κυματοειδής στέγη σιδήρου κατέρρευσε.

Η εκκλησία ήταν υπό κατασκευή και οι εργαζόμενοι έπρεπε να τελειώσουν τη δουλειά βιαστικά για την λειτουργία. Η κυβέρνηση καλείται τώρα να ξεκινήσει μια έρευνα για να ανακαλύψει αν κάποιος παρέβη τα οικοδομικά πρότυπα.

Ο κυβερνήτης Udom Εμμανουήλ  παρακολουθούσε την τελετή στην εκκλησία, όταν συνέβη το περιστατικό, αλλά ήταν σε θέση να ξεφύγει.

Σε δήλωσή του, περιέγραψε την κατάρρευση ως «ατυχές περιστατικό» και είπε ότι "μοιράζεται την αγωνία της στιγμής."

Ο Πρόεδρος Muhammadu Buhari εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του. "Ζήτησα από το Διοικητή να μεταφέρει στους ανθρώπους του Akwa Ibom τη βαθιά θλίψη από μένα, και από όλη τη χώρα, γι'αυτή την τραγωδία», είπε.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε, «Προσεύχομαι ότι οι ψυχές των νεκρών θα αναπαυθούν εν ειρήνη, και ότι οι τραυματίες θα έχουν γρήγορη ανάκαμψη."

Περιστατικά σαν κι αυτό είναι αρκετά κοινά στη Νιγηρία, λόγω της διαφθοράς των εργολάβων και τη χρήση κατώτερης ποιότητας υλικών. Μερικοί λέγεται ότι  δωροδοκούν τους επιθεωρητές για να αγνοήσουν τους κινδύνους.

Το 2014, 116 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένας πολυόροφος ξενώνας μιας εκκλησίας κατέρρευσε στο Λάγος, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το παράδειγμα των Μυροφόρων.

  Η ησυχία δεν είναι αφωνία. Η σιωπή, μέσω των πράξεων, είναι βροντερή και ηχηρότατη. Η ησυχία δεν αντιδιαστέλλεται με τον λόγο αλλά με την ...