Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανικό δικαστήριο απορρίπτει αγωγές κατά της ψηφοφορίας για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας απέρριψε μια σειρά καταγγελιών κατά της απόφασης από το κοινοβούλιο της χώρας να ονομάσει τις δολοφονίες των Αρμενίων από τους Οθωμανούς Τούρκους πριν από ένα αιώνα ως γενοκτονία, αναφέρει το ABC.
Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε οκτώ καταγγελίες κατά του ψηφίσματος που εγκρίθηκε από τους βουλευτές  τον Ιούνιο.


Δημοσίευσε μία από τις αποφάσεις τη Δευτέρα, στην οποία οι δικαστές είπαν ότι  ο ενάγων δεν είχε παράσχει επαρκείς αποδείξεις ότι τα θεμελιώδη δικαιώματά του είχαν παραβιαστεί και ότι καμία τέτοια παραβίαση δεν ήταν προφανής.
Η κοινοβουλευτική ψηφοφορία εξόργισε την τουρκική κυβέρνηση και την οδήγησε να αποσύρει τον πρεσβευτή της από το Βερολίνο για μερικούς μήνες.
Η Άγκυρα αρνήθηκε να αφήσει τους  Γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν το  γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό που σταθμεύει στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, αλλά υποχώρησε όταν  η γερμανική κυβέρνηση τόνισε ότι το ψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...