Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Έκρηξη σε κοπτικό καθεδρικό ναό στο Κάιρο-22 νεκροί και 35 τραυματίες


presstv.com

Μια έκρηξη στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα έχει σκοτώσει 22 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους  35 , λέει ο αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, η έκρηξη σημειώθηκε σε κοπτικό καθεδρικό ναό του Καΐρου την Κυριακή.

Καμία ομάδα ή άτομο δεν  έχει μέχρι στιγμής αναλάβει την ευθύνη για το φονικό περιστατικό.

Μόλις δύο ημέρες νωρίτερα, μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στα δυτικά της αιγυπτιακής πρωτεύουσας άφησε έξι αστυνομικούς νεκρούς και επτά τραυματίες.



Η βομβιστική επίθεση της Παρασκευής είχε στόχο μια θέση ασφαλείας στην περιοχή Talibiya του Καΐρου.


Η Ansar Bayt al-Maqdis (ΑΒΜ), παλαιότερα γνωστή ως "Η επαρχία Σινά,« είναι σήμερα η πιο ενεργή ομάδα που διενεργεί τρομοκρατικές ενέργειες στην Αίγυπτο. Είναι συνδεδεμένη με την τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh.

Μαχητές από την ομάδα έχουν πραγματοποιήσει πολυάριθμες επιθέσεις εναντίον  των δυνάμεων ασφαλείας και των υπαλλήλων δικαστικού σώματος μετά την ανατροπή του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013.

Οι περισσότερες από τις επιθέσεις της ομάδας έχουν επικεντρωθεί σε στόχους στην ανήσυχη χερσόνησο του Σινά. Ωστόσο, θανατηφόρες βομβιστικές επιθέσεις έχουν επίσης πραγματοποιηθεί από τους  Takfiris του Σινά στο Κάιρο και σε ορισμένες άλλες αιγυπτιακές πόλεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διακόνισσες λοιπόν!

  Φυσικά και η χειροτονία διακόνισσας από τον Ζιμπάμπουε Σεραφείμ ξεσήκωσε αντιδράσεις από τους "φύλακες της ορθόδοξης παράδοσης"....