Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο δέντρο στη Kessab της Συρίας

panorama.am
Η κατοικημένη κυρίως από  Αρμενίους συριακή πόλη Kessab που έζησε μαζικές καταστροφές και όλες τις φρικαλεότητες του Συριακού πολέμου, δεχόμενη  επίθεση από συνδεδεμένους με την  Αλ Κάιντα τρομοκράτες οι οποίοι εισέβαλαν στην περιοχή από την Τουρκία, σιγά-σιγά επιστρέφουν στην συνηθισμένη ζωή της.Η πύλη ειδήσεων  Hay Dzayn  αναφέρει ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει εγκατασταθεί στο κέντρο της πόλης, με πρωτοβουλία της Ευαγγελικής Εκκλησίας των Αρμενίων.



Σύμφωνα με την πηγή, η μικρή εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των τοπικών,Καθολικής, Ευαγγελικής και Αποστολικής, Εκκλησιών, καθώς και αξιωματούχοι, προτάθηκε από τον πάστορα της Αρμενικής Ευαγγελικής Εκκλησίας της Kessab  , Αιδ. Jirayr Ghazarian.
Ο Jirayr Ghazarian τόνισε στο μήνυμά του την ανάγκη να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία και στην ευρύτερη  Μέση Ανατολή για να εξασφαλιστεί η ειρηνική συνύπαρξη της χριστιανικής κοινότητας στις εκεί  περιοχές.
Η πηγή αναφέρει ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήταν 33 μέτρων ύψους,υπήρξε ένα πρωτοφανές γεγονός δεδομένου ότι η πόλη απελευθερώθηκε από τις τρομοκρατικές ομάδες πριν από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...