Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Οι γυναίκες παραμένουν θύματα βίας στο Αφγανιστάν-Πέντε εργαζόμενες σκοτώθηκαν από ενόπλους

Αυτή η φωτογραφία αρχείου εμφανίζει ύποπτα μαχητές των Ταλιμπάν σε μια άγνωστη τοποθεσία στο Αφγανιστάν.
Άγνωστοι ένοπλοι σκότωσαν πέντε γυναίκες εργαζόμενες στο αεροδρόμιο και έναν οδηγό στο νότιο Αφγανιστάν,λένε τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο επαρχιακός εκπρόσωπος Samim Kheplwak δήλωσε το Σάββατο ότι τουλάχιστον τρεις επιτιθέμενοι πυροβόλησαν τις γυναίκες, ενώ ήταν σε ένα φορτηγό στο δρόμο για να εργαστούν στο αεροδρόμιο στη νότια επαρχία Κανταχάρ το Σάββατο.
«Όλες οι γυναίκες και ο οδηγός τους πάνω στο φορτηγό σκοτώθηκαν. Οι επιτιθέμενοι διέφυγαν από την περιοχή και έχουμε ξεκινήσει έρευνα », δήλωσε ο Kheplwak.

Στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κανταχάρ,ο Διευθυντής Ahmadullah Faizi είπε ότι οι γυναίκες εργάζονταν  για μια ιδιωτική εταιρεία και ήταν υπεύθυνες για την παροχή υπηρεσιών αποσκευών και σωματική έρευνα για τις γυναίκες επιβάτες.
Είπε ότι οι γυναίκες είχαν δεχθεί απειλές κατά της ζωής τους από ανθρώπους που αντιτίθενται στη σταδιοδρομία τους.
Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής, αλλά οι γυναίκες εργαζόμενες στην Κανταχάρ εδώ και καιρό είναι στόχος των μαχητών Ταλιμπάν και άλλων εξτρεμιστικών ομάδων.
Η μαχητική ομάδα Ταλιμπάν έχασε την εξουσία της στο Αφγανιστάν από την υπό  την ηγεσία των ΗΠΑ στρατιωτική εισβολή του 2001, αλλά η ασφάλεια δεν έχει επανέλθει στη χώρα, παρά την παρουσία ξένων στρατιωτών στο έδαφος του Αφγανιστάν.
Οι Αφγανές εξακολουθούν να απουσιάζουν από τη δημόσια ζωή και συνεχίζουν να υποφέρουν από υψηλά επίπεδα βίας, καταπίεσης και κακοποίησης.
Σύμφωνα με το γραφείο του Αφγανού γενικού εισαγγελέα, πάνω από 3.700 περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών έχουν καταγραφεί κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του 2016, ενώ 5.000 περιπτώσεις καταγράφηκαν στο σύνολο το 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...