Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Καλά Χριστούγεννα

Αποτέλεσμα εικόνας για the three wise men

Σήμερα,που γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού,ας πούμε λίγα λόγια διαφορετικά.Σήμερα είναι,νομίζω,κατάλληλη η μέρα για εμάς τους κληρικούς να ζητήσουμε μία μεγάλη συγνώμη από όλους εσάς.Να ζητήσουμε συγνώμη γιατί δεν είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε.Όχι γιατί δεν  έχουμε φτάσει στην αγιοσύνη,κανείς δεν το περιμένει αυτό,αλλά γιατί δεν προσπαθούμε καν να πορευθούμε προς τα εκεί.Γιατί δεν είμαστε ποιμένες όπως θα έπρεπε αλλά πιο πολύ μοιάζουμε  με τους λύκους που επιτίθενται στα πρόβατα.


Μιλάμε για ταπείνωση,αγάπη,συμπάθεια αλλά επιδεικνύουμε υπερηφάνεια,μίσος και σκληρότητα.Σαν άλλοι Φαρισαίοι αποτυγχάνουμε να μπούμε στον Παράδεισο αλλά φράζουμε και το δρόμο και για τους άλλους,φορτώνοντάς τους με δυσβάστακτα βάρη.Αυτή τη μέρα,όπως οι Μάγοι εναπόθεσαν τα δώρα τους μπροστά στα πόδια του νεογέννητου Ιησού,έτσι εναποθέτουμε κι εμείς τη συγνώμη μας ενώπιον Θεού και ανθρώπων.Καλά Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...