Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Ημέρα πένθους η σημερινή για τη Ρωσία




Η ημέρα πένθους κηρύχθηκε με διάταγμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, την Κυριακή μετά την τραγωδία του Tu-154. Όλες οι εθνικές σημαίες της χώρας τη Δευτέρα θα πρέπει να είναι μεσίστιες, ενώ όλες οι πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες αφιερωμένες στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επερχόμενη  Πρωτοχρονιά θα ακυρωθούν, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών τηλεοπτικών καναλιών.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το αεροπλάνο Tu-154 του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5:40 πμ ώρα Μόσχας (02:40 πμ GMT), λίγο μετά την απογείωση από το θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι, νωρίς την Κυριακή.
 
Υπήρχαν 92 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος συνολικά, μεταξύ των οποίων οκτώ μέλη του πληρώματος και 84 επιβάτες. Μεταξύ των επιβατών ήταν η  εκτελεστική διευθύντρια του φιλανθρωπικού  ταμείου Spravedlivaya Pomoshch (Fair Aid) , Elizaveta Glinka, περισσότερο γνωστή στο ρωσικό κοινό, ως  Δρ Λίζα, καθώς και  στρατιώτες και εννέα δημοσιογράφοι, από τα ρωσικά τηλεοπτικά κανάλια Channel One, Zvezda και NTV.
 
Το αεροπλάνο μετέφερε επίσης 68 μέλη του διάσημου Alexandrov Ensemble, της επίσημης στρατιωτικής χορωδίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το σύνολο ήταν στο δρόμο του για να γιορτάσει την Πρωτοχρονιά με ομάδα των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας στην αεροπορική βάση Hmeymim στη Συρία. 
 
 
Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι τα θραύσματα του συντριφθέντος Tu-154 βρέθηκαν περίπου 1,5 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών του Σότσι σε βάθος 50-70 μέτρων. Έντεκα σώματα των θυμάτων της συντριβής έχουν βρεθεί. Κανείς δεν έχει επιβιώσει. Μια επιχείρηση αναζήτησης μεγάλης κλίμακας και διάσωσης είναι σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...