Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Η κουλτούρα των Sikh με άλλη οπτική-Σούπερ ήρωες akali nihangs και τουρμπάνια-οχυρά

Prince of Patiala
Όταν ο ζωγράφος Σιχ, Bhagat Singh, αφήνει τη φαντασία του ελεύθερη, το αποτέλεσμα είναι ατρόμητοι πολεμιστές, με γιγαντιαία τουρμπάνια, που μοιάζουν φοβεροί! Εμπνευσμένες από την αισθητική των Σιχ, κάθε ζωγραφιά αφηγείται τη δική της ιστορία και ένα ολόκληρο νέο σύμπαν έρχεται στη ζωή.
Οι «Πίνακες Φαντασίας» είναι μια σειρά από έργα ζωγραφικής του είδους fantasy που ο Bhagat Singh δούλευε κρυφά για περισσότερο από τα τελευταία 6 χρόνια, παράλληλα με γνωστά έργα τέχνης του στην Ιστορία των Σιχ. Αυτή η σειρά περιλαμβάνει τρεις πίνακες των πολεμιστών μοναχών Ακάλι. Οι τρομακτικές φιγούρες τους,τα πανίσχυρα οχυρά τουρμπάνια και τα  απειλητικά όπλα είναι ένας συνδυασμός που εμπνέεται σαφώς από την περιβολή των σύγχρονων Akali Nihangs , της  εμπροσθοφυλακής  του έθνους Σιχ.


Αυτά τα όμορφα έργα ζωγραφικής αποκαλύφθηκαν στην Εταιρεία  Σιχ στις αρχές του περασμένου έτους με στόχο να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές, των Σιχ αλλά και των  μη-Σιχ επίσης, για να εκτιμήσουν την αισθητική των Σιχ, συμπεριλαμβανομένων των τουρμπανιών των Σιχ .
Για να δείτε την πλήρη Πινακοθήκη Σιχ Fantasy Art , που συμπεριλαμβάνει και άλλα έργα ζωγραφικής και όμορφα σκίτσα, επισκεφθείτε το - http://www.sikhiart.com/fantasy/
Akalini (57K)
Akalini - πολεμίστρια μοναχή 
Αυτή  η θηλυκή Akali,η Akalini, έχει πάρει τα όπλα για να ελευθερώσει τον σύζυγο και τα παιδιά της που έχουν συλληφθεί.Αυτή οδηγεί τους  Akali  στη μάχη για την καταπολέμηση των ορδών του  δαίμονα raksha . Η Akalini βάζει το τουρμπάνι και την πανοπλία του συζύγου της, μαζί με το κολιέ που της έδωσε για το γάμο τους.
Akali (65K)
Akali - πολεμιστής μοναχός 
Αυτή ο  σκληραγωγημένος στης  μάχη θωρακοφόρος, φοράει το θρυλικό τουρμπάνι οχυρό και χειρίζεται ένα τεράστιο ρόπαλο, από αιχμηρά μεταλλικά ελάσματα.Μεταφέροντας ένα οχυρό στο κεφάλι του, ο Akali εξοργίζει τον εαυτό του για να ορμά  στη μάχη. Αυτά τα τεράστια τουρμπάνια φρούρια είναι αποθήκες όπλων που χτυπούν τους  εχθρούς. Καθώς ο Akali προετοιμάζεται για τη μάχη, ξετυλίγει το τουρμπάνι και τα όπλα μένουν  απογυμνωμένα και έτοιμα για επίθεση.

AkaliChief (71ια)
Αρχηγός Akali - Προσοχή στο νύχι 
Ο Αρχηγός των Akali οδηγεί τους Akali στη μάχη. Όχι  μόνο καλύπτεται από όπλα, αλλά το τουρμπάνι του είναι επίσης μια αποθήκη όπλων, νυχιών, ενισχυμένο απελατίκι(ρόπαλο με καρφιά), ξίφη, μαχαίρια, τόξα και μπάλες κανονιού. Όταν ο Akali εξαπολύει αυτή την κόλαση στο πεδίο της μάχης, τα όπλα πυροβολούν και χτυπούν τους κοντινούς εχθρούς. Όσα είναι στις αλυσίδες περιστρέφονται  και κόβουν εκείνους που επιθυμούν να διεισδύσουν στην άμυνα του Αρχηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...