Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Hrank Dink

Διαδήλωση μπροστά από Δικαστικό Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης πριν από την 9η συνεδρίαση της υπόθεση της δολοφονίας του Χραντ Ντινκ.  (Φωτογραφία: Agos)
Η 9η ακρόαση της υπόθεσης δολοφονίας του Χραντ Ντινκ έλαβε χώρα την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με την αρμενική εφημερίδα που εδρεύει στην Τουρκία, Agos. Πριν από την ακρόαση, Φίλοι του Χραντ Ντινκ πραγματοποίησαν διαδήλωση μπροστά από το δικαστικό μέγαρο,  παρέχοντας  πληροφορίες  σχετικά με την πρόοδο της υπόθεσης.
Μια δήλωση διαβάστηκε κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εκ μέρους του μέλους  των Φίλων του  Χραντ Ντινκ,Bülent Aydın. "Για χρόνια, λέμε  ότι οι δημόσιοι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν αναμιχθεί  στην οργάνωση και την απόκρυψη αυτής της δολοφονίας θα πρέπει να δικαστούν μαζί  με τους  δράστες", δήλωσε ο Aydın. Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της δίκης το 2015 αποκάλυψε ότι οι συλληφθέντες δημόσιοι αξιωματούχοι δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν τη δολοφονία του Ντινκ.


Ο Aydın δήλωσε επίσης ότι είναι σε αναμονή για το κατηγορητήριο που θα εκδοθεί κατά των εναγομένων. "Εάν η υπόθεση εναντίον του προσωπικού της  χωροφυλακής εξομοιωθεί με αυτή την υπόθεση, το αίτημά  μας θα έχει εκπληρωθεί εν μέρει», είπε.
"Οι πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση έδειχναν ακριβώς το πρόσωπο πίσω από τη δολοφονία. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έκανε τίποτα για να αποκαλύψει την οργάνωση του εγκλήματος, μέχρι που είχαν την ευκαιρία να φορτώσουν το έγκλημα σε κύκλους του  Gülen. Κάλυψαν αυτή τη δολοφονία συλλογικά ».
Σύμφωνα με  τον λογαριασμό στο Twitter του Aydin, στη δίκη ανακρίθηκαν οι  πρώην αξιωματικοί επιβολής του νόμου Rammaz Akyürek, Şükrü Yıldız και Μεχμέτ Αλί Özkılıç, οι οποίοιβρίσκονται υπό κράτηση.
Ο Aydın σημειώνει, επίσης, ότι ο δικαστής της υπόθεσης Ντινκ έχει αλλάξει, λόγω της κράτησης του πρώην δικαστή Bünyamin Karakaş στις 2 Δεκεμβρίου εξαιτίας  των κυβερνητικών υποψιών ότι ο  Karakaş συνδέεται με μια οργάνωση  του Gülen.
Η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί να συνεχιστεί το Δεκέμβριο στις 22 και 23.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...