Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Μοναδικές μίνι βιβλιοθήκες στη Γεωργία

Δημιουργική μίνι βιβλιοθήκες εγκατασταθούν μέσα στις πόλεις και τα χωριά της Γεωργίας

georgianjournal.ge
Δημιουργικές  μίνι βιβλιοθήκες έχουν εμφανιστεί σε δημόσιους χώρους και πάρκα σε διάφορες περιοχές της Γεωργίας. Φορέας αυτής της  εξυπηρετικής, εκπαιδευτικής και ψυχαγωγικής πρωτοβουλίας είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γεωργίας. 

Συνολικά τα εξαιρετικά αυτά  κουτιά αποθήκευσης βιβλίων έχουν εγκατασταθεί σε περίπου οκτώ πόλεις και λίγα χωριά της Γεωργίας. Όπως έχει αναφερθεί, ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει και να δανειστεί ένα βιβλίο από τη μικρή βιβλιοθήκη που είναι γνωστή ως «Φωλιά του Βιβλίου». Επίσης, ο καθένας είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος να δωρίσει το βιβλίο του / της στη βιβλιοθήκη, επίσης. 

geotv.ge

Ένα πρόσωπο πίσω από το πρόγραμμα που σχεδιάζει αυτές τις απίστευτες θεμετικές  αποθηκούλες βιβλίων,τις  Φωλιές του Βιβλίου, όπως τις αποκαλεί ο Giorgi Kekelidze, επικεφαλής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Γεωργίας , είναι υπάλληλος της βιβλιοθήκης Tengo Modua. 

Κάποιος μπορεί να βρεί ήδη τις  ελκυστικές Φωλιές του βιβλίου και να επιλέξει ένα βιβλίο της αρεσκείας του στις εξής πόλεις: Τιφλίδα, Kutaisi, Samtredia, Chiatura,Telavi, Βατούμ, Οζουργκέτι και Chokhatauri, καθώς και σε ορισμένα χωριά. 
geotv.ge
Είναι αξιοσημείωτο, ότι κάθε βιβλιοθήκη  είναι μοναδική, αφού η καθεμιά από αυτές έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου τοποθετήθηκε. Για παράδειγμα, στην παραθαλάσσια πόλη της Γεωργίας Μπατούμι φτιάχτηκε ένα πλοίο , στη Samtredia - ένα ποδήλατο, ενώ σε Telavi - ένα βαρέλι, αναδεικνύοντας την παράδοση  οινοποίησης της περιοχής, κ.λπ. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην προώθηση του βιβλίου και της ανάγνωσης μεταξύ των πολιτών, ειδικά στη νέα γενιά. 

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge

geotv.ge


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...