Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές της Αιγύπτου

Μια εικόνα που ελήφθησαν στις 12 Δεκεμβρίου του 2016, δείχνει τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι (C) μιλώντας δίπλα της Αιγύπτου Κοπτική Πάπας Tawadros ΙΙ κατά τη διάρκεια της κηδείας των θυμάτων από έκρηξη βόμβας η οποία είχε στόχο την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Κάιρο μια μέρα νωρίτερα.  (Φωτογραφία από AFP)

presstv.com
Οι Αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, για την πρόσφατη θανατηφόρα βομβιστική επίθεση που σκότωσε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις χριστιανούς πολίτες σε μια εκκλησία στην πρωτεύουσα,Κάιρο.

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι έκανε την ανακοίνωση σε μια κηδεία για τα θύματα της έκρηξης τη Δευτέρα, λέγοντας ότι  τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν για  την τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής, η οποία άφησε 24 νεκρούς και περίπου 50  τραυματίες σε καθεδρικό ναό Κοπτών του Καΐρου.


Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση. 

Ο Σίσι αποκάλυψε επίσης ότι η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί από έναν βομβιστή ο οποίος αργότερα ταυτοποιήθηκε ως ο 22χρονος  Μαχμούντ Σαφίκ Mohammed Mostafa.

"Ο ίδιος ανατινάχτηκε μέσα στην εκκλησία" με μια εκρηκτική ζώνη, είπε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.


Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου δήλωσαν ότι η έκρηξη είχε προκληθεί από μια βόμβα που περιείχε τουλάχιστον 12 κιλά TNT εκρηκτικών και  εξερράγη σε μια πλευρά της εκκλησίας.

Ο Σίσι δεν κατονόμασε καμία οργάνωση ή ομάδα μαχητών ως  ύποπτους για συμμετοχή στην τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής, αλλά είπε ότι δύο άλλοι ύποπτοι καταζητούνται ακόμα  χωρίς να τους προσδιορίσει.

Εν τω μεταξύ,ο Υποστράτηγος Tarek Attia, ένας κορυφαίος Αιγύπτιος αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι  ο βομβιστής είχε κάποτε συλληφθεί στην επαρχία Φαγιούμ, νοτιοδυτικά του Καΐρου, το 2014 με την κατηγορία ότι είναι μέλος του απαγορευμένου κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.


Τρεις ημέρες εθνικού πένθους κηρύχθηκαν από την κυβέρνηση στην Αίγυπτο στον απόηχο της έκρηξης της Κυριακής .

Ήταν η χειρότερη επίθεση στην κοπτική χριστιανική μειονότητα από τη βομβιστική επίθεση του 2011 που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 20 προσκυνητές έξω από μια εκκλησία στην παραλιακή πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι Κόπτες Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 10 τοις εκατό του πληθυσμού της Αιγύπτου των 90 εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...