Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Νέα πολύνεκρη βοβμβιστική επίθεση στη Τουρκία κατά του στρατού


Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε ένα λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες έξω από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Καισάρεια, μια επαρχία στην κεντρική Τουρκία,αναφέρει το  Al Jazeera επικαλούμενο  τοπικές δυνάμεις ασφαλείας.
"Το λεωφορείο ήταν γεμάτο στρατιώτες που έβγαιναν σε άδεια για το  Σαββατοκύριακο τους», αναφέρει ο Sinem Koseoglu του  Αλ Τζαζίρα, από την Κωνσταντινούπολη.
"Οι στρατιώτες στο λεωφορείο είναι από την ταξιαρχία καταδρομών." 
Το λεωφορείο χτυπήθηκε καθώς περνούσε δίπλα στο αυτοκίνητο, είπαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Αρκετοί άνθρωποι πιστεύεται ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης,σύμφωνα με τη τουρκική εφημερίδα Hurriyet.
Περισσότεροι από 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της έκρηξης,είπαν  τοπικές πηγές του νοσοκομείου, αν και δεν ήταν σε θέση να δώσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό των νεκρών.


Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο επισήμως ανακοίνωσε τον αριθμό των θυμάτων -μέχρι στιγμής- από την βομβιστική επίθεση στην Καισαρεία. 13 νεκροί και 48 τραυματίες! Δεν έχει διευκρινιστεί αν τα θύματα είναι μόνο καταδρομείς της 1η Ταξιαρχίας που εδρεύει στην πόλη ή αν υπάρχουν και πολίτες,νεκροί ή τραυματίες.
Η επίθεση έγινε με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο και αποτελεί ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα στο καθεστώς Ερντογάν. Το αίμα ρέει στην Τουρκία με τις επιθέσεις να έχουν πλέον συχνότητα που τρομάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...