Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Από την Doria Shafiq στον Mahmoud Shafiq

Αποτέλεσμα εικόνας για doria safiq

Καθώς η Google γιόρταζε τα  104 χρόνια από τα γενέθλια της  Doria Σαφίκ, οι τρομοκράτες γιόρταζαν την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησε ο 22 ετών Μαχμούντ Σαφίκ. Το τεράστιο χάσμα μεταξύ των δύο προσώπων δεν έγκειται μόνο στο χρόνο, αλλά και στον τρόπο σκέψης.Η Σαφίκ που αγωνίστηκε ενάντια στην αγγλική κατοχή και προσπάθησε να ελευθερώσει τις γυναίκες είναι διαφορετική από το νεαρό αγόρι που ήρθε από την Άνω Αίγυπτο. Η γυναίκα έψαξε, έγραψε και αγωνίστηκε, ενώ ο άντρας πραγματοποίησε μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας για  να σκοτώσει πολλές γυναίκες και παιδιά. Η μεγάλη ερώτηση  είναι: πώς ο νεαρός Σαφίκ και οι φίλοι του πήραν τον έλεγχο της  Αιγύπτου αντί της Doria Σαφίκ; 
 Between Doria Shafiq and Mahmoud Shafiq
Οι γυναίκες της Αιγύπτου αγωνίζονται σήμερα να διατηρήσουν τα δικαιώματά τους, και έχουν σχεδόν ξεχάσει ότι η Σαφίκ τους χορήγησε το δικαίωμα ψήφου το 1956. Ο νεαρός Σαφίκ το μόνο που σκέφτονταν ήταν πως να  σκοτώσει άλλους ανθρώπους και να χύσει το αίμα τους ακόμα και φορώντας μια εκρηκτική ζώνη.

Δυστυχώς, η Αίγυπτος έχει αποχωρήσει από την πνευματική πάλη, ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι φίλοι τους  σκέφτονται πώς να βομβαρδίσουν τους αντιπάλους τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει μόνο στην αποτυχία. Εμείς όχι μόνο δεν αναπτυσσόμαστε  με την πάροδο του χρόνου, αλλά μάλλον οπισθοδρομούμε από ένα αποτυχημένο σύστημα εκπαίδευσης. 
Η Αίγυπτος σήμερα είναι αιχμάλωτη  από τη σκέψη του νεαρού Σαφίκ, και ξέχασε τη μεγάλη κυρία που αγωνίστηκε να διαδώσει την εκπαίδευση, και ίδρυσε ένα σχολείο στο Κάιρο. Είχε πολλές επιτυχίες λόγω της αγάπης της προς την Αίγυπτο σε αντίθεση με εκείνους που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να καταστρέψουν την Αίγυπτο. Οι τρομοκράτες θα χάσουν τον πόλεμο στο τέλος, καθώς  η Αίγυπτος θα υπερισχύσει. Η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, καθώς είναι  θέμα εθνικής ασφάλειας. 

Μίνα Μ Azer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...