Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στη Συρία


sana.sy
Χριστουγεννιάτικη λειτουργία  πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγ.Ηλία  στο Χαλέπι, χοροστατούντος  του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής Ιωάννης Χ Yazigi.
Στο Χριστουγεννιάτικο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης Yazigi είπε ότι καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν στις καρδιές αυτές τις ημέρες που είδαν τη μεγάλη νίκη του Χαλεπίου και τη σωτηρία του από την τρομοκρατία, χαιρετίζοντας τους ανθρώπους του Χαλεπίου για την επιμονή τους και τη δέσμευσή τους στη γη τους.


Ο Yazigi προσευχήθηκε στο Θεό να διαφυλάξει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, να δώσει τη νίκη στον αραβικό στρατό της Συρίας, και να ευλογήσει όλη τη Συρία με ειρήνη και ασφάλεια, και ο ίδιος, επίσης, προσευχήθηκε για την επιστροφή των απαχθέντων επισκόπων Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας Παύλου Yazigi και του Ιωάννη Ibrahim οι οποίοι είχαν απαχθεί από τρομοκράτες έξω από το το Χαλέπι  το 2013.

Χριστουγεννιάτικη λειτουργία επίσης πραγματοποιήθηκε στον Ελληνικό Καθολικό καθεδρικό ναό των Μελκιτών της Κοιμήσεως της Παναγίας στη Δαμασκό, χοροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Ιωσήφ Absi.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας,ο Absi είπε ότι η ειρήνη έχει αρχίσει να διαγράφεται στον ορίζοντα, και ότι η Συρία θα γίνει για άλλη μια φορά ένας παράδεισος, επιβεβαιώνοντας ότι η συμφιλίωση είναι ο μόνος τρόπος για τη Συρία να επιστρέψει στην ασφάλεια, την ευτυχία και την ευημερία.

Στην επαρχία Sweida, οι ακολουθίες των Χριστουγέννων και οι λειτουργίες  διεξήχθησαν σε διάφορες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης των Μπόσρα, Horan, και Jabal al-Arab της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής, στην  Εκκλησία του Βασιλέως Ιησού, την Εκκλησία του Καλού Ποιμένος, και τις εκκλησίες της Shahba, Ora και Al- Qarya.
Στο ίδιο πλαίσιο, το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο νότιο τμήμα άναψε μπροστά στο θέρετρο  Unwanak στην Sweida.

Εν τω μεταξύ, στην πόλη Hasaka, η  Συριακή Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή πραγματοποίησε  ακολουθίες στην Εκκλησία της  Παναγίας, οι οποίες περιελάμβαναν χριστουγεννιάτικους  ύμνους, το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, και τα εγκαίνια μια Φάτνης της Γεννήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κυριακή των Βαϊων

  Σήμερα ο Χριστός μπαίνει στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα γαϊδουράκι. Και πλήθη λαού τον υποδέχονται με ζητωκραυγές. Και οι άρχοντες, πολιτικοί ...