Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ένας άλλος εμφύλιος στη Τουρκία,μεταξύ Erdogan και Gulen

                         


Η Τουρκία φέρεται να έχει συλλάβει δεκάδες ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων υπαλλήλων και αξιωματικών της αστυνομίας, σε μια επιχείρηση με στόχο τους υποστηρικτές του,με έδρα τις ΗΠΑ,Τούρκου αντιπολιτευόμενου κληρικού Μοχάμεντ Φετουλάχ Γκιουλέν σε όλη τη χώρα.
Το πρακτορείο Anadolu της Τουρκίας ανέφερε ότι την Τρίτη  περίπου 44 άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εφόδων της αστυνομίας σε 18 επαρχίες.
Οι ύποπτοι που συνδέονται με τον Gulen, τον οποίο η κυβέρνηση στην Άγκυρα θεωρεί ως αντίπαλο του προέδρου, κατηγορούνται ότι ενεργούν «πέρα από τη νομική εξουσία τους," αναφέρει το  ρεπορτάζ του Anadolu.
Οι επιδρομές έρχονται δύο ημέρες αφότου το κυβερνών τουρκικό  Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), που ιδρύθηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πέτυχε ηχηρή νίκη την Κυριακή των εκλογών.
Ο Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Gulen και τους οπαδούς του ότι σχεδίαζε να ανατρέψει το κυβερνών κόμμα του, μια κατηγορία που ο κληρικός αρνείται.

Η κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα κατά των  υποστηρικτών του Γκιουλέν από το 2013, όταν οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνες κατά της διαφθοράς σε ανθρώπους που βρίσκονται κοντά  στον Ερντογάν.
Ο Gulen φέρεται να έχει πολλούς οπαδούς σε αρκετά  τμήματα του κρατικού μηχανισμού της Τουρκίας, όπως στο δικαστικό σώμα,την αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες.
Ο κληρικός, ο οποίος έφυγε για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1999, έχει οριστεί να δικαστεί ερήμην στις 6 Ιανουαρίου.

presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στο φως της Ανάστασης

  H αλήθεια είναι πως είχα γράψει άλλο κείμενο για την Ανάσταση αρχικά. Τρεις, τέσσερις παραγράφους. Μα μου φάνηκε υπερβολικό να γράψω πολλά...