Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ιρανικά άλματα στη ρομποτική


Γνωρίστε το Surena ΙΙΙ,το ρομπότ του Ιράν, που περπατά, μιλά και που αναγνωρίζει αντικείμενα,ένα θαύμα της μηχανικής, ο προκάτοχός του οποίου βάζει το Ιράν μεταξύ των πέντε χωρών στον κόσμο, που είναι ικανές για τέτοια κατορθώματα στη ρομποτική, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ).
Η τρίτη γενιά του ανθρωποειδούς ρομπότ αναπτύχθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και έκανε επίδειξη κατά τη διάρκεια τελετής στην Τεχεράνη τη Δευτέρα.
Το ύψους 190-εκατοστών ρομπότ έχει την ικανότητα να αλληλεπιδρά με το περιβάλλον γύρω του μέσω των ενσωματωμένων ακουστικών και οπτικών αισθητήρων. Είναι επίσης ικανό για αναγνώριση προσώπου και μπορεί να αντιδράσει αναχαιτίζοντας διάφορες θέσεις του σώματος .
Το Surena μπορεί να περπατήσει με ταχύτητα 0,7 χλμ / ώρα, με ρυθμό επτά φορές αυτού του προκατόχου του, που παρουσιάστηκε το 2010. Επίσης, μπορεί να ελίσσεται πολύ επιδέξια σε σκάλες και ανώμαλο έδαφος με βελτιωμένη κινητικότητα και δεξιότητα.

Δείτε το βίντεο στο presstv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δυσκολίες

  Οι κουβέντες για το σχέδιο και τη δικαιοσύνη του Θεού δυσκολεύονται κάθε φορά που κάποιοι γονείς θάβουν το ανήλικο ή νεαρό παιδί τους. Μα ...