Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ανακεφαλαίωση!

                                 

Για να κάνουμε μια ανακεφαλαίωση στα τελευταία γεγονότα:

-Στη Συρία ο πόλεμος συνεχίζεται με τους Ρώσους να βομβαρδίζουν τόσο το Daesh όσο και τις ομάδες που αποτελούσαν την αντιπολίτευση που στήριζαν ΗΠΑ και ΕΕ(ήταν αυτοί που σκότωναν στρατιώτες και τους έτρωγαν την καρδιά,μην το ξεχνάμε),τον Συριακό στρατό να κερδίζει έδαφος και κάποια ελληνικά ΜΜΕ να μιλάνε για τις "αποτυχίες" της "κακιάς Ρωσίας".Κακό πράγμα να είσαι ραγιάς έστω και στους Ευρωπαίους.http://www.presstv.com/Default/Section/10204

-Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Κίνα μετά τις ναυτικές προκλήσεις των ΗΠΑ.Οι Κινέζοι δείχνουν αυτοσυγκράτηση για την ώρα.Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που αξίζει να προσέξουμε είναι ότι η Κίνα εγκαταλείπει την πολιτική του ενός παιδιού και επιτρέπει και δεύτερο παιδί σε κάθε οικογένεια.Σχεδιάζουν μείωση του μ.ο. ηλικίας του πληθυσμού τους αντίθετα με εμάς που δεν μας απασχολούν τέτοια μικροπράγματα.
http://www.presstv.com/Default/Section/10404

-Χειρότερο και από το γεγονός ότι τόσα παιδιά πνίγονται στο Αιγαίο είναι το ότι το συνηθίσαμε πια και δεν μας κάνει εντύπωση.Απλά μετράμε ψυχές.

-H υπόθεση της συντριβής του ρωσσικού αεροσκάφους μπορεί να προκαλέσει εξελίξεις που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε.Αν αποδειχθεί ότι ήταν δουλειά των τζιχαντιστών.
https://www.rt.com/news/320225-plane-crash-russian-egypt/


-Ενότητα,ομόνοια,ομοψυχία.Πολύ φορέθηκαν αυτές οι λέξεις την τελευταία εβδομάδα,με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου.Ειδικά η Εκκλησία αυτοσυγχαίρεται που κρατά τον λαό ενωμένο.Ενωμένο όμως σε τι;Σε ποια προοπτική;Να μειώνονται συνεχώς τα εισοδήματα,να αυξάνεται η ανεργία,να πολλαπλασιάζονται οι φόροι μέχρι...πότε;Να προσέξουμε γιατί άλλο κρατάω έναν λαό ενωμένο και άλλο...κοιμισμένο.Πώς το έλεγε ο Χρυσόστομος;Μη θυσιάζετε την αλήθεια για την ομόνοια.

-Τα κόμματα δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το τι μυαλά κουβαλάνε όσοι δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.40% επίσημα η αποχή,γύρω στο 30 η πραγματική.Και βλέποντας το που το πάει η κυβέρνηση,κάποια στιγμή θα εκφραστούν αυτοί οι "σιωπηλοί τύποι".

-Μόνο εμένα τρομάζει η αντιμετώπιση του προσφυγικού από την ΕΕ;Ένα μείγμα βλακείας,κακίας και συμφεροντολογίας.Και το λογαριασμό για το μάρμαρο τον βλέπω να έρχεται κατά Αθήνα μεριά.

-Μην τρέφουμε αυταπάτες.Και αυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα,αυτό στην Αγία Πελαγία Κυθήρων,θα περάσει ατιμώρητο.Στα λόγια θα μείνουμε πάλι.

-Κάτι τελευταίο σε ένα φίλο αρχιμανδρίτη.Το μπλογκ το ξεκίνησα για να ασχολούμαι με διάφορα θέματα.Πολιτικά,κοινωνικά,αθλητικά κλπ.Δεν έχω σκοπό να κάνω ένα "ορθόδοξο μπλογκ".Αν και δεν καταλαβαίνω πως διαχωρίζεται το θρησκευτικό κομμάτι από όλο τον περίγυρο.Τέλος πάντων δεν θα έχει μόνο εκκλησιαστικά-θεολογικά θέματα.Και θα είναι στραμμένο προς Ανατολάς.ΜΗ ΜΕ ΠΡΗΖΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ!

Αυτά τα ολίγα!

Η εικόνα από  εδώ

2 σχόλια:

  1. "Να προσέξουμε γιατί άλλο κρατάω έναν λαό ενωμένο και άλλο...κοιμισμένο.Πώς το έλεγε ο Χρυσόστομος;
    Μη θυσιάζετε την αλήθεια για την ομόνοια"

    Αυτά υποστηρίζω και γω φίλε αλλά μερικοί με βλέπουν με μισό μάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Εκκλησία για άλλη μια φορά μένει πίσω από τις εξελίξεις.Δεν βοηθά ο τρόπος σκέψης τόσο των κληρικών όσο και των λαϊκών.

      Διαγραφή

Διαβόητοι!

  Το κακό είναι ότι βάζουμε την υπόληψή μας πάνω απ' όλα. Κάποτε ήθελα να βοηθήσω σε ένα θέμα κάποιο άτομο. Έκανα κάποια τηλέφωνα και κά...