Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ακόμα πιο κοντά Ρωσία-ιράν

Leader of the Islamic Revolution Ayatollah Seyyed Ali Khamenei (R) receives Russian President Vladimir Putin in Tehran on November 23, 2015. ©khamenei.ir

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την άρση της απαγόρευσης της προμήθειας του Ιράν με εξοπλισμό για τον εμπλουτισμό ουρανίου, αναφέρει το ρωσικό RT.
Επικαλούμενο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης, το RT αναφέρει ότι η άρση της απαγόρευσης "συνδέεται με την ρωσική εισαγωγή  εμπλουτισμένου ουράνιου από το Ιράν."
Ανέφερε ότι η απαγόρευση της διάθεσης αγαθών, υλικών και εξοπλισμού δεν ισχύει "για τις εξαγωγές εμπλουτισμένου ουρανίου από την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. "
Η απόφαση για εξαγωγή ουρανίου χαμηλού εμπλουτισμού από το Ιράν στη Ρωσία επιτεύχθηκε στο πλαίσιο μιας συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και του P5 + 1 τον Ιούλιο.
Στις 14 Ιουλίου, το Ιράν και της ομάδας χωρών P5 + 1  - οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία συν τη Γερμανία - κατέληξε σε συμφωνία  για τα πυρηνικά, δίνοντας της το όνομα Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA), στην αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη .
Σύμφωνα με την JCPOA,θα πρέπει να τεθούν όρια στις πυρηνικές δραστηριότητες του Ιράν σε αντάλλαγμα για την κατάργηση όλων των σχετιζόμενων με τα πυρηνικά  οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυρώσεων κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επισκέπτεται το Ιράν σήμερα και αυτή τη στιγμή συναντάται με των ανώτατο ηγέτη του Ιράν,Αγιατολάχ Χαμενέι.Οι δυο χώρες έχουν έρθει πολύ κοντά εξαιτίας,κυρίως,των κινήσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στη Μ.Ανατολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ασ' τον να κάνει ό,τι θέλει, άντρας είναι

Κάθε φορά που ακούω -και είναι πολλές οι φορές αυτές- μια μάνα να λέει: "άσ'το το παιδί να κάνει ότι θέλει, άντρας είναι" για ...