Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη ελληνική εμπορική αντιπροσωπεία επισκέπτεται την Τεχεράνη

                   Georgios_Aifantis-Iran

Μέσα ενημέρωσης του Ιράν αναφέρουν πως μια μεγάλη ελληνική εμπορική αντιπροσωπεία θα φτάσει σύντομα στο Ιράν για να διερευνήσει τις δυνατότητες για επενδύσεις στη χώρα, μετά την παύση των κυρώσεων.
Η Times της Τεχεράνης  ανέφερε ότι η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει 40 επιχειρηματίες θα φτάσουν στην πρωτεύουσα αργότερα το Νοέμβριο. Αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς θα ηγείται της ομάδας του εμπορίου. 
"40 Έλληνες επιχειρηματίες από διάφορους τομείς θα διερευνήσουν την ιρανική αγορά για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν σε διάφορους τομείς, ελπίζοντας να διεισδύσουν στην ιρανική αγορά», έγραψε η Times της  Τεχεράνης .  
Προσθέτει ότι η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Aegean Airlines καθώς και  επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον τομέα των δομικών υλικών και τη βιομηχανία τροφίμων. Οι εκπρόσωποι των ελληνικών φαρμακευτικών εταιρειών, όπως η ELPEN, Demoκαι Βιανέξ θα είναι επίσης  στην αντιπροσωπεία. 
Τον Ιούλιο, το  Μικτό Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ιράν-Ελλάδας ανακοίνωσε ότι οι δύο χώρες θα ιδρύσουν κοινό επιμελητήριο  εμπορίου εντός τριών μηνών, θέτοντας ως στόχο την αύξηση του διμερούς εμπορίου σε 3 δις € κατά τη διάρκεια τριών ετών. 
Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τεχεράνη τον Μάιο, ο Κοτζιάς δήλωσε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να ενισχύσει τις οικονομικές σχέσεις της με το Ιράν. 
Η Aegean Airlines, η οποία είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ελλάδα,  ξεκίνησε δρομολόγια μεταξύ Αθηνών και Τεχεράνης τον Ιούλιο, λειτουργώντας τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις με Airbus Α320.
Η Ελλάδα ήταν βασικός ευρωπαϊκός εισαγωγέας ιρανικού πετρελαίου πριν από  τις δυτικές κυρώσεις στην Τεχεράνη που έφεραν τέλος στις πωλήσεις το 2012.
Το 2011, η Ελλάδα στήριζε στο Ιράν το περισσότερο από το ήμισυ των εισαγωγών της σε πετρέλαιο κατά τη διάρκεια μερικών μηνών αφού οι διεθνείς έμποροι και οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σταμάτησαν τις προμήθειες και οι τράπεζες αρνήθηκαν να παράσχουν χρηματοδότηση υπό το φόβο ότι η Αθήνα θα χρεοκοπήσει.
Η Αθήνα έχει μεγάλη οφειλή προς τη Τεχεράνη από τις αγορές πετρελαίου, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους οι οποίοι δεν έχουν γνωστοποιήσει τα στοιχεία.

(φωτο από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...