Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Η Γαλλία χτυπά,η Συρία πληγώνεται


Γαλλικός στρατός Rafale μαχητικά αεροσκάφη
Γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν θέσεις που ανήκουν στην τρομοκρατική οργάνωση takfiri,Daesh(ISIL,ISIS,IS,πρόκειται για διαφορετική ονομασία της ίδιας οργάνωσης) στη ντε φάκτο πρωτεύουσα της αλ-Raqqah, καταστρέφοντας ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και ένα διοικητήριο στη βόρεια πόλη της Συρίας,ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.
"Ο πρώτος στόχος που καταστράφηκε χρησιμοποιήθηκε από το Daesh ως διοικητήριο,κέντρο στρατολόγησης,και αποθήκη όπλων και πυρομαχικών. Ο δεύτερος ήταν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών ", ανέφερε δήλωση του υπουργείου την Κυριακή, σύμφωνα με το AFP.
Δώδεκα πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων 10 βομβαρδιστικών μαχητικών, έριξαν 20 βόμβες στους στόχους, ανέφερε η δήλωση περαιτέρω, προσθέτοντας ότι τα μαχητικά απογειώθηκαν  από τις βάσεις στην Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να πραγματοποιήσουν την αποστολή σε συντονισμό με τις δυνάμεις των ΗΠΑ, επικεφαλής  της λεγόμενης συμμαχίας,υποτίθεται κατά των  Takfiris.
Τα αεροπορικά χτυπήματα ήταν η πρώτη μετά τις θανατηφόρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι από το Daesh, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 132 ανθρώπους και άφησε άλλους 350 τραυματίες.
Το Daesh ανέλαβε στη συνέχεια την ευθύνη για τις επιθέσεις, απειλώντας το Παρίσι για περισσότερες, σε ένα αχρονολόγητο βίντεο, εκτός εάν η Γαλλία διακόψει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τρομοκρατών στο Ιράκ και τη Συρία.
Οι τρομοκράτες του Daesh, οι οποίοι είχαν αρχικά εκπαιδευτεί από τη CIA στην Ιορδανία το 2012 για να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση της Δαμασκού, τώρα ελέγχουν τμήματα της Συρίας και του Ιράκ. Έχουν εμπλακεί σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Ιούδας, το μύρο

  Στην οικία του Σίμωνα του Λεπρού, μια γυναίκα λούζει τον Χριστό με ακριβό μύρο. Οι μαθητές διαμαρτύρονται: γιατί τέτοια σπατάλη; Δε θα ήτα...