Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ διχάζει τους Μαυροβούνιους

                           Αποτέλεσμα εικόνας για montenegro flag


Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Μαυροβούνιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της προγραμματισμένης ένταξης της Βαλκανικής χώρας  στην Βορειοατλαντική Συμμαχία (ΝΑΤΟ).

Περίπου 7.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαυροβουνίου Νίκσιτς το Σάββατο, καλώντας τον Πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς να υπαναχωρήσει  από την πρότασή του για  να ενταχθεί η χώρα στην Δυτική στρατιωτική συμμαχία.

Μια παρόμοια αντικυβερνητική συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 2.000 διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε επίσης στην πρωτεύουσα, Ποντγκόριτσα.

Το Μαυροβούνιο ήταν θέατρο παρόμοιων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τζουκάνοβιτς λέει ότι οι διαδηλωτές προσπαθούν να κάνουν το Μαυροβούνιο να φανεί  ασταθές σε μια προσπάθεια να αποθαρρύνουν το ΝΑΤΟ από το να αποδεχτεί τη χώρα καθώς οι  Μαυροβούνιοι έχουν ιστορικούς δεσμούς με τη Ρωσία, η οποία είναι αντίθετη με αυτή την κίνηση.

Η μικρή ευρωπαϊκή χώρα ελπίζει να λάβει πρόσκληση από το ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα για να γίνει μέλος της συμμαχίας. Ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα απορρίψει αιτήματα να παραιτηθεί, υποσχόμενος ίτι θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ την 1η και 2α Δεκεμβρίου.

Ο Τζουκάνοβιτς βρίσκεται στο  κέντρο της εξουσίας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών,  κατέχοντας εξέχουσες θέσεις στη χώρα από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν ήταν μέρος της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Το 2012, ο Τζουκάνοβιτς κέρδισε την επανεκλογή ως πρωθυπουργός,σηματοδοτώντας την τρίτη φορά που κέρδισε τη θέση από τότε που το  Μαυροβούνιο κέρδισε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία το 2006.

Από το presstv.com όπου υπάρχει και σχετικό βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...