Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Γι'αυτούς δεν θα υπάρξουν άρθρα και εκδηλώσεις.32 νεκροί από τρομοκρατικό χτύπημα στη Νιγηρία


Νιγηριανός αστυνομικός επιθεωρεί το χώρο της βομβιστικής επίθεσης σε μια αγορά απασχολημένος βοοειδών στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας Μαϊντουγκούρι στις 2 Ιουνίου, 2015. (AFP)

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν σε έκρηξη που έγινε στην αγορά στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας Yola.
Η βόμβα πυροδοτήθηκε δίπλα σε ένα κεντρικό δρόμο σε μια πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Jambutu της επαρχιακής πρωτεύουσας της Adamawa περίπου  στις 20:20 τοπική ώρα (1920 GMT) την Τρίτη, αλλά δεν ήταν αμέσως σαφές αν αυτό προκλήθηκε από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό ή από ένα,με εκρηκτικά φορτωμένο,γιλέκο που  φοριέται από ένα τρομοκράτη.
"Μέχρι στιγμής, έχουμε καταγράψει περίπου 32 νεκρούς και 80 τραυματίες περίπου», δήλωσε ο Sa'ad Bello, ο συντονιστής της Γιόλα για την Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, σύμφωνα με το AFP.
Ο Ερυθρός Σταυρός και η κρατική αστυνομία, ωστόσο, έδωσαν χαμηλότερο αριθμό θυμάτων με 31 νεκρούς και 72 τραυματίες.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Ερυθρού Σταυρού Aliyu Maikano και κατοίκων της περιοχής, η στοχευμένη περιοχή ήταν ένα πάρκινγκ φορτηγών το οποίο στεγάζει επίσης μια κτηνοτροφική αγορά , ένα υπαίθριο εστιατόριο  και ένα τζαμί.
Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, αλλά φέρει τη σφραγίδα  των μαχητών takfiri της Boko Haram.
Η θανατηφόρα έκρηξη σημειώθηκε λίγες μόλις μέρες αφού ο Πρόεδρος της Νιγηρίας Muhammadu Buhari επισκέφθηκε τη Γιόλα και είπε ότι η ήττα της Boko Haram ήταν κοντά.
"Με ό, τι έχω δει και σήμερα, πιστεύω ότι η Boko Haram είναι πολύ κοντά στην ήττα και σας καλώ να καθαρίσετε γρήγορα τα απομεινάρια αυτών των εγκληματιών από όπου και αν εξακολουθούν να κρύβονται», δήλωσε ο Buhari την Παρασκευή.
Η Boko Haram, της οποίας το όνομα σημαίνει "η Δυτική εκπαίδευση είναι απαγορευμένη," ανέλαβε την ευθύνη για μια σειρά θανατηφόρων ένοπλων και βομβιστικών  επιθέσεων στη Νιγηρία από την αρχή της δραστηριότητάς τους το 2009, η οποία μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων και έχει αναγκάσει πιο πολλούς από 1,5 εκατομμύρια σε εκτοπισμό.
Οι τρομοκράτες έχουν πρόσφατα υποσχεθεί υποστήριξη  στην τρομοκρατική οργάνωση takfiri Daesh(ISIS,IS) η οποία δραστηριοποιείται κυρίως στο εσωτερικό της Συρίας και του Ιράκ.

2 σχόλια:

  1. Αγαπητέ πάτερ
    σε ποιον απευθύνετε την ιστοσελίδα σας;
    Ποιους έχετε στη σκέψη σας, όταν επιλέγετε τα θέματά σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη ομάδα στο μυαλό μου. Ό,τι θεωρώ ενδιαφέρον το ανεβάζω.Είτε έχει να κάνει με θεολογία,θρησκεία,πολιτική,πολιτισμό,οικολογία.Δεν ήθελα πάντως να κάνω μια αποκλειστικά θεολογικού περιεχομένου σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σάββατο του Λαζάρου

  Όταν ο Χριστός έμαθε πως ο Λάζαρος πέθανε, δάκρυσε. Και όσοι ήταν γύρω Του θαύμασαν πόσο αγαπούσε ο Χριστός τον φίλο Του. Αργότερα, όταν ο...