Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Περί ανέμων και υδάτων...





-Χέρι χέρι,Εκκλησία και κυβέρνηση διάβαζα στη "Ρομφαία".Δηλαδή η Εκκλησία πάει χέρι χέρι με τον Τσίπρα,όπως χέρι χέρι πήγε με τον Σαμαρά,τον Βενιζέλο,τον Γιωργάκη,τον Κωστάκη κλπ.Με το λαό θα πάει ποτέ χέρι χέρι ή ο λαός είναι μόνο για να γεμίζει παγκάρια και δίσκους;



-Και θα κάνουν και επιτροπές ,λέει,με τον κ.Φίλη να είναι επικεφαλής από τη μεριά του κράτους και θα συνεργάζονται για τα θέματα που απασχολούν τις δυο πλευρές.Τον κ.Φίλη που τον περάσαν γενεές δεκατέσσερις κάμποσοι Μητροπολίτες τις τελευταίες μέρες.Δικαίως.Πώς λοιπόν θα συνεργαστούν μαζί του και τι εμπιστοσύνη υπάρχει;Εκτός κι αν ξέρουν κάτι παραπάνω στην Ιεραρχία.

-Πάμε παρακάτω.Η μη βίαιη αντίσταση και η ανυπακοή στο κράτος δεν έχει να κάνει με new age μπούρδες που διαβάζω σε διάφορες ιστοσελίδες,ελληνικές και ξένες.Στην ουσία εμπεριέχει βία,αφού σκοπό έχει να αλλάξει μια κατεστημένη κατάσταση,απαιτεί τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης και επιμονής αλλά και ηθικής.Για να γίνει κατανοητό στους ανθρώπους που έχουν κάποια επαφή με την Εκκλησία είναι ουσιαστικά ο δρόμος των Μαρτύρων,Νεομαρτύρων κλπ.Στην Ελλάδα σαν ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση μπορούμε να πούμε ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα κηρύγματα και τη διδασκαλία του αγίου Κοσμά του Αιτωλού.Σε πιο "κοσμικά" δεδομένα τα πιο γνωστά παραδείγματα είναι ο Γκάντι και ο Μ.Λ.Κινγκ.Η μη βία δεν περιλαμβάνει πράγματα,αντικείμενα κλπ.Αν θέλετε παράδειγμα,η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό,από τον Χριστό,είναι το καλύτερο.Ανοίγει βέβαια άλλη κουβέντα εδώ αλλά ας το αφήσω για την ώρα.

-Η ΧΑ συνεχίζει το έργο της.Αμαυρώνει κάθε πατριωτική κίνηση,όπως τη συγκέντρωση της Παμποντιακής(ένα θέμα είναι γιατί τους επέτρεψαν να παρευρίσκονται εκεί)με το επεισόδιο με το κ.Κουμουτσάκο.Και κάνουν ωραία πάσα στο εθνομηδενιστικό κομμάτι της ανανεωτικής Αριστεράς κλπ και όλοι μαζί προωθούν την ατζέντα του νεοφιλελευθερισμού.Βρε κάτι παράξενα πράγματα.

-Σε έναν από τους πολέμους που διεξάγονται στη Μ.Ανατολή(στην ουσία ένας είναι),η Υεμένη θα γίνει για τη Σ.Αραβία ότι και ο Λίβανος για το Ισραήλ.Η μεγάλη αποτυχία τους.

-Στα τοπικά τώρα,στην Αγία Πελαγία έχουμε παραλία-βουλκανιζατέρ.Πετρέλαιο,λάδια,πίσσα ανακατεμένα με άμμο και θαλασσινό νερό.Και δεν βλέπω κινήσεις καθαρισμού.Μόνο το Δήμαρχο να τσακώνεται με την αντιπολίτευση για πράγματα που ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.


-Πάντως,ζώντας από το 2008 στην επαρχία,έχει αρχίσει να μου λείπει η Ομόνοια μετά τις 2 τα ξημερώματα.Ναι ,υπερβάλλω(όχι πολύ) και μ'αρέσει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...