Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Βίαιος εκτοπισμός χιλιάδων Βεδουίνων από το Ισραήλ

UN protests transfer of Palestinian Bedouins

Μια μη κερδοσκοπική ομάδα πολιτικών δικαιωμάτων προειδοποίησε ότι το τελευταίο σχέδιο του καθεστώτος του Τελ Αβίβ για την κατασκευή πέντε νέων οικισμών στην περιοχή Negev του νότιου Ισραήλ απειλεί να αναγκάσει χιλιάδες παλαιστίνιους Βεδουίνους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Η Ένωση για τα Πολιτικά Δικαιώματα στο Ισραήλ (ACRI) προειδοποίησε με μια δήλωση ότι η κατασκευή της νέας πόλης του Daya στην κορυφή του χωριού Katamat θα εκτοπίσει τους 1.500 Βεδουίνους κατοίκους της.
Η ACRI σημείωσε επίσης ότι άλλοι 6.000 παλαιστίνιοι Βεδουίνοι θα ξεριζωθούν λόγω του Neve Gurion, το οποίο προορίζεται να κατασκευαστεί στο χωριό Be'er Hadaj.
Οι ισραηλινές αρχές εκτελούν αναγκαστικές εκκενώσεις εις βάρος των Παλαιστίνιων Βεδουίνων από το 1949.
Η κατεδάφιση των σπιτιών των Βεδουίνων είναι μέρος της πολιτικής μαζικής αρπαγή γης από το Ισραήλ, η οποία δύναται θα εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους.
Το Τελ Αβίβ έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αναγνωρίσει τα δικαιώματα των Παλαιστινίων Βεδουίνων και τους στερεί την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η τελευταία κίνηση θα οδηγήσει στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων που ζουν εκεί.
Στις 22 Νοεμβρίου, το καθεστώς του Ισραήλ ενέκρινε ένα σχέδιο για τη δημιουργία πέντε πόλεων σε μια περιοχή που κατοικείται από παλαιστίνιους Βεδουίνους στην έρημο Νεγκέβ. Ο ισραηλινός υπουργός Στέγασης Yoav Galant εξήρε την έγκριση του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου για το σχέδιό του.

Το υπόλοιπο ρεπορτάζ εδώ

H φωτο και σχετικό ρεπορτάζ από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...