Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Κι αυτοί άνθρωποι ήταν...



Δεν έχουν αξία μόνο(ή έστω περισσότερη)οι ζωές που χάνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους.Να μην ξεχνάμε ότι την Πέμπτη έγινε βομβιστική επίθεση στη Βηρυτό  αφήνοντας τουλάχιστον 44 νεκρούς και 239 τραυματίες.



Βέβαια για την περίπτωση αυτή δεν είχαμε δακρύβρεχτα κείμενα,δεν σοκαριστήκαμε,δεν αισθανθήκαμε να κινδυνεύουν οι "ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες" μας,η ανοικτή μας κοινωνία.Όχι,κανένα ευρωπαϊκό μάτι δεν δάκρυσε ούτε στη χθεσινή κηδεία των θυμάτων(εδώ).Άλλωστε αυτοί ήταν κυρίως Σιίτες Μουσουλμάνοι.Τι να πούμε γι'αυτούς;Ούτε τα εθνικιστικά ένστικτα των Χρυσαυγιτών ξυπνάνε ούτε μεγαλώσαν με τα νάματα του Διαφωτισμού,του Βολταίρου,του Ντιντερώ, ή όποιου άλλου ώστε να να συγκινήσει τις ευαίσθητες χορδές των Αριστερών.Δεν ήταν καν "πολιτισμένοι" χριστιανοί για να δείξουμε πόση αγάπη έχουμε στις χριστιανικές ψυχές μας.

Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να ντρεπόμαστε όλοι,"δεξιοί","αριστεροί","θρησκευόμενοι" και "άθεοι" αλλά η ντροπή έχει φύγει προ πολλού από τον πλανήτη Γη.

Να έχουμε υπόψη μας όμως ότι ο Χριστός κανέναν δεν αποστράφηκε όσο τους υποκριτές,τους φιλάργυρους και τους εγωιστές.Έστω και με δυο μέρες καθυστέρηση,ας δείξουμε,στους εαυτούς μας όχι σε κανέναν άλλο,ότι έχουμε διατηρήσει κάποια ψήγματα αυτογνωσίας και αυτοκατάκρισης.
Όχι μόνο κούφια λόγια.


PressTv Use

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...