Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Σκίτσα εξοργίζουν τη Ρωσία


Αυτό το 3 Νοεμ 2015 φωτογραφία δείχνει ένα μέρος από τα συντρίμμια ενός A-321 ρωσικού επιβατηγού αεροσκάφους στο Ουάντι αλ-Zolomat, μια ορεινή περιοχή της χερσονήσου Σινά της Αιγύπτου, όπου το αεροπλάνο συνετρίβη, σκοτώνοντας 224 άτομα επί του σκάφους.  (Φωτογραφία από AFP)
Η Ρωσία χαρακτηρίζει βλασφημία τις γελοιογραφίες που δημοσιεύτηκαν από ένα γαλλικό περιοδικό που απεικονίζει τη πρόσφατη συντριβή του ρωσικού επιβατικού αεροσκάφους στην Αίγυπτο, στην οποία σκοτώθηκαν 224 πολίτες.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι η κοροϊδία του Charlie Hebdo για το περιστατικό, το οποίο συνέβη στο Σινά της Αιγύπτου, το Σάββατο, δεν είχε καμία σχέση με την ελευθερία της έκφρασης.
"Στη χώρα μας, μπορούμε να το συνοψίσουμε αυτό με μία μόνο λέξη: ιεροσυλία," είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας, "Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία ή την αυτο-έκφραση. Είναι βδέλυγμα. "
Είπε, ωστόσο, ότι η Ρωσία δεν θα καταθέσει επίσημη καταγγελία για το θέμα.
Μια θυγατρική της Daesh, η οποία έχει τη βάση της στο Σινά, ισχυρίστηκε ότι ήταν πίσω από την κατάρριψη του ρωσικού Airbus, αν και Ρώσσοι και Αιγύπτιοι αξιωματούχοι έχουν απορρίψει την πιθανότητα.
Η Charlie Hebdo, η οποία είχε προηγουμένως προκαλέσει  αντιπαράθεση με την απεικόνιση σε σκίτσα του Προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ (PBUH), δημοσίευσε δύο σκίτσα για το περιστατικό στην Αίγυπτο  στην τελευταία έκδοση του. Μια γελοιογραφία απεικονίζει τα υπολείμματα των σωμάτων των Ρώσων επιβατών.
Η άλλη γελοιογραφία δείχνει μέρη του αεροπλάνου που πέφτουν από τον ουρανό, ενώ ένας μαχητής φαίνεται κάτω στο έδαφος.
Η Charlie Hebdo ήταν στο επίκεντρο των ειδήσεων τον Ιανουάριο, όταν δέχθηκε επίθεση από ενόπλους υποτιθέμενους  εξτρεμιστές. Η επίθεση που έγινε πιστεύεται ότι  σε μεγάλο βαθμό έχουν σχέση με τις προηγούμενες γελοιογραφίες του εβδομαδιαίου περιοδικού του Προφήτη (PBUH). Η επίθεση στα γραφεία του περιοδικού στο Παρίσι οδήγησε στη δολοφονία 12 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...