Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Στήριξη Ομπάμα στη Τουρκία-Βαθαίνει το χάσμα Ρωσίας-Δύσης;

                   

    (image from  whatdoesitmean.com)

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εξέφρασε  την υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Τουρκία η οποία κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, κοντά στα σύνορα  Συρίας-Τουρκίας, λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της.
«Η Τουρκία, όπως και κάθε χώρα, έχει το δικαίωμα να υπερασπίσει το έδαφός της και τον εναέριο χώρο της," είπε ο Ομπάμα την Τρίτη στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επισκεπτόμενο Γάλλο ΠρόεδροςΦρανσουά Ολάντ.
Ο Ομπάμα προειδοποίησε επίσης τη Ρωσία να μην προβεί σε καμία κλιμάκωση.
Την Τρίτη, η Τουρκία μέλος του ΝΑΤΟ κατέρριψε ένα ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο, υποστηρίζοντας ότι το πολεμικό αεροπλάνο είχε παραβιάσει κατ 'επανάληψη τον εναέριο χώρο της.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι το σκάφος δέχθηκε επίθεση ενώ βρισκόταν ένα χιλιόμετρο στο εσωτερικό της Συρίας.
Ο ίδιος προειδοποίησε για  "σοβαρές συνέπειες" και την ονόμασε "πισώπλατη μαχαιριά" που χορηγείται από "τους συνεργούς των τρομοκρατών."
"Εμείς ποτέ δεν θα ανεχθούμε τέτοιου είδους εγκλήματα όπως αυτό που διαπράχθηκε σήμερα", δήλωσε ο Πούτιν.
Η Ρωσία διεξάγει αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις του  Daesh(ISIL) κατόπιν αιτήματος της συριακής κυβέρνησης από τις 30 Σεπτέμβρη.
H Συρία πλήττεται από θανατηφόρα βία από τον Μάρτιο του 2011. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι περιφεριακοί σύμμαχοί της - ειδικά το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία - έχουν αναλάβει την υποστήριξη των μαχητών που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό της Συρίας από την αρχή της κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...