Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Επιβεβαιώνουν οι ρωσικές υπηρεσίες ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα η κατάρριψη του αεροσκάφους στο Σινά

Ρωσική κεφάλι EMERCOM Βλαντιμίρ Puchkov, φόντο τέταρτο αριστερά, εξετάζει τα θραύσματα της Airbus A321 που εκτελούσε Kogalymavia Πτήση 9268 από το Sharm el-Sheikh στην Αγία Πετρούπολη, στο τόπο της συντριβής 100 χιλιόμετρα νότια του Ελ Αρίς στο βόρειο χερσόνησο του Σινά.  © Maxim Grigoryev

Το ρωσικό αεροπορικό δυστύχημα στο Σινά, στην Αίγυπτο, προκλήθηκε από τρομοκρατική επίθεση, καθώς  ίχνη εκρηκτικών βρέθηκαν στα συντρίμμια του αεροπλάνου,  είπε στον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας Αλεξάντρ Bortnikov.
"Μπορούμε να πούμε ότι  [το αεροπορικό δυστύχημα] ήταν μια πράξη τρομοκρατίας»,είπε ο  Bortnikov στον Πούτιν. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB, οι ειδικοί ανέλυσαν τα υπάρχοντά των επιβατών, καθώς και τα τμήματα του αεροπλάνου.  "Μετά την εξέταση σε όλα αυτά τα αντικείμενα, έχουμε βρει τα ίχνη μιας ξένης εκρηκτικής ουσίας," δήλωσε ο Bortnikov.
"Κατά τη διάρκεια της πτήσης, μια αυτοσχέδια συσκευή με τη δύναμη 1,5 κιλών ΤΝΤ εξερράγη. Ως αποτέλεσμα, το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, κάτι που  μπορεί να εξηγηθεί από την τεράστια σκέδαση των τμημάτων της ατράκτου του αεροπλάνου, "πρόσθεσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία έχει να αντιμετωπίσει "βάρβαρα τρομοκρατικά εγκλήματα, τις περισσότερες φορές χωρίς προφανή αίτια, εκτός χώρας ή εγχώρια, όπως με την έκρηξη στο σιδηροδρομικό σταθμό στο Βόλγκογκραντ, στο τέλος του 2013,"  Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ξεχάσει οτιδήποτε ή οποιονδήποτε. Η δολοφονία των υπηκόων μας στο Σινά είναι από τα πιο αιματηρά εγκλήματα [αναλογικά] με τον αριθμό των θυμάτων. "

το υπόλοιπο ρεπορτάζ στο rt.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...