Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αντι-Νατοϊκές,αντιτουρκικές και αντιαμερικάνικες διαδηλώσεις σε Ελλάδα-Βουλγαρία

Έλληνες διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε αμερικάνικες και τουρκικές σημαίες στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, για να εκφράσουν την έντονη καταδίκη τους για την πρόσφατη κατάρριψη του ρωσικού τζετ στη Συρία.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Συντάγματος, και βάδισαν προς την τουρκική πρεσβεία.
Κρατούσαν πανό με μηνύματα για καταδίκη του ΝΑΤΟ, και διένειμαν φυλλάδια, απαιτώντας η Ελλάδα να αποχωρήσει από τη δυτική στρατιωτική συμμαχία.
Οι δυνάμεις ασφαλείας δεν επέτρεψαν στον  ηγέτη του αριστερού κόμματος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη να παραδώσει μια ομιλία που απευθύνεται προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας.
"Όλος ο κόσμος έχει διαταραχθεί από τις πιθανές συνέπειες της 
κατάρριψης του ρωσικού αεροπλάνου από τη χώρα σας», απόσπασμα της προγραμματισμένης ομιλίας που αποκάλυψε για να διαβαστεί στα μέσα ενημέρωσης.
Οι διαδηλωτές έκαναν περαιτέρω αναφορά στις  καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά, καλώντας τους Έλληνες πιλότους να καταρρίψουν τα εισβάλλοντα  τουρκικά αεροσκάφη.
Εξέφρασαν επίσης την υποστήριξή τους στην εκστρατεία της Ρωσίας  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που έκανε η Τουρκία . "Η Ρωσία είναι σήμερα στην πρώτη γραμμή για να μην αφήσει αυτό το καρκίνωμα να αναπτύσσεται," είπε ένας διαδηλωτής , προσθέτοντας, "Συμφωνούμε με τον Ρώσο πρόεδρο ότι αυτό που έκανε η Άγκυρα ήταν μια μαχαιριά στην πλάτη."
Η Τουρκία,μέλος του ΝΑΤΟ,κατέρριψε το ρωσικό  βομβαρδιστικό αεροπλάνο  Sukhoi Su-24 με δύο πιλότους στο σκάφος, υποστηρίζοντας ότι είχε παραβιάσει κατ 'επανάληψη τον εναέριο χώρο της. Η Ρωσία αρνείται τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στο εσωτερικό της Συρίας, όπου η Ρωσία διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον των τρομοκρατών takfiri του Daesh από τις 30 Σεπτέμβρη κατόπιν αιτήματος από την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Με βάση την απεικόνιση από το ραντάρ του Hmeymim,αεροπορική βάση της Ρωσίας, ήταν στην πραγματικότητα το τουρκικό τζετ που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας για να επιτεθεί στο ρωσικό τζετ.

Στη βουλγαρική πρωτεύουσα Σόφια , ένα πλήθος μοιράζονταν το ίδιο συναίσθημα όπως και στην Ελλάδα. Ακτιβιστές από την εθνικιστική αντιπολίτευση του κόμματος  Ataka συγκεντρώθηκαν έξω από την τουρκική πρεσβεία σε ένδειξη αλληλεγγύης με τη Ρωσία για τις εντάσεις με την Άγκυρα.
Ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό που έφερε την εικόνα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με το σύνθημα "Δεν έχουμε ξεχάσει, θα πάρουμε  εκδίκηση," προφανώς κάνοντας αναφορά στο ρόλο της Ρωσίας στην προσπάθεια της  Βουλγαρίας να  κερδίσει την ανεξαρτησία  της από την Τουρκία μετά το ρωσο-τουρκικό πόλεμο (1877-1878) .
Πανό που έγραφαν «Φίλοι της Ρωσίας και του ορθόδοξου κόσμου" και ",  κατακτητές το ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ,έξω από τη Βουλγαρία!" Παρατηρήθηκαν επίσης ανάμεσα στο πλήθος.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας,ο  Βόλεν Siderov ,αρχηγός του κόμματος Ατάκα εξήρε τη ρωσική επιχείρηση στους ουρανούς της Συρίας και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το Ισλαμικό Κράτος.
«Βρισκόμαστε σε  μια κατάσταση στην οποία η Ρωσία καταπολεμά την τρομοκρατία. Και αποτελεσματικά.Για δύο μήνες, ο ρωσικός στρατός έχει κάνει ό, τι οι Αμερικανοί, Γάλλοι και Γερμανοί και άλλοι δεν μπόρεσαν να κάνουν σε  ενάμιση χρόνο, "δήλωσε ο Σίντεροφ ." Και τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία έγινε ένας γεωπολιτικός παίκτης και οι Αμερικανοί δεν μπορούν να το χωνέψουν  αυτό. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...