Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Οι Ασσύριοι γιόρτασαν το νέο έτος τους

Σχετική εικόνα

Εκατοντάδες άνθρωποι έφτασαν στην κοινότητα των Ασσυρίων στο Duhok για τον εορτασμό της Ασσυριανής Πρωτοχρονιάς την Κυριακή με ζωντανές μουσικές παραστάσεις και παραδοσιακούς χορούς.

Ο Peshawa Pahlavi του Rudaw είπε ότι οι χριστιανοί στην περιφέρεια του Κουρδιστάν και του Ιράκ ταξίδεψαν στο Duhok για το φεστιβάλ Aketo, που γιόρτασε το 6768ο Νέο Έτος των Ασσυρίων.


"Έχουμε καλό προαίσθημα και ελπίζουμε ότι το ιρακινό και το κουρδικό έθνος μας θα έχει ευτυχισμένη ζωή κάθε χρόνο", δήλωσε ένας παρευρισκόμενος, φορώντας τα παραδοσιακά ρούχα των Ασσυρίων.


Είπε ότι τα παραδοσιακά ρούχα του, τα οποία χρονολογούνται από περισσότερα από 600 χρόνια, δείχνουν την πλούσια ιστορία του Ιράκ.

Το φεστιβάλ Aketo γιορτάζει την αναγέννηση της φύσης την άνοιξη, εξασφαλίζοντας τη ζωή και το μέλλον του λαού για το επόμενο έτος.

Παραδοσιακά το φεστιβάλ δώδεκα ημερών, ξεκινά την πρώτη νέα σελήνη μετά την ανοιξιάτικη ισημερία και γιορτάζεται από τους Ασσύριους παγκοσμίως με γιορτές, πάρτι, παρελάσεις και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Στην αρχαία Ασσυρία, οι Μήδοι (Κούρδοι), οι Άραβες και οι Πέρσες θα έρχονταν από όλη την αυτοκρατορία είτε στη θρησκευτική πρωτεύουσα Βαβυλώνας είτε στην πολιτική πρωτεύουσα Νινευή στο σημερινό Ιράκ για να συμμετάσχουν στους εορτασμούς.

Το Aketo είναι ένα από τα παλαιότερες και πιο σημαντικές καταγεγραμμένες θρησκευτικές γιορτές στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...