Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Τι είναι ο Κραβαρίτης;

(ο πίνακας από το http://paintingstufftolooklikestuff.blogspot.gr)


Μια πολύ ωραία περιγραφή για τους Κραβαρίτες είχε κάνει ο Ανδρέας Καρκαβίτσας.Τότε,είχαν ξεσηκωθεί οι απανταχού Κραβαρίτες και μάλιστα δυο φορές τον κάλεσαν σε μονομαχία!Πάντως,αν και Κραβαρίτης κι εγώ,οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν ήταν και πολύ μακριά από την πραγματικότητα η περιγραφή.
Έγραψε λοιπόν:«Ουδέν υπομονητικότερων ούτε πεισματωδέστερον αυτών. Έθεσαν ως σκοπόν του βίου των να γελάσωσι την ανθρωπότητα και το πράττουν. Τίποτε δεν τους εμποδίζει ούτε η φύσις, ούτε οι νόμοι, ούτε οι γλώσσα, ούτε τα ήθη, ούτε οι άνθρωποι, ούτε τα θηρία. Εμπρός πάντα Εμπρός. Ας διαρρέει ο βίος άχαρις, άτερπης και αγέλαστος αρκεί να γεμίζει το κεμέρι….(κομπόδεμα )»

Ακόμα και σήμερα,μπορεί κάποιος να συναντήσει αυτά τα χαρακτηριστικά σε ανθρώπους της περιοχής είτε σε ανθρώπους που κατάγονται από εκεί.Όχι τόσο έντονα πια,μια που δεν είναι απομονωμένα πια τα Κράβαρα αλλά πλέον έχουμε ανακατευτεί και με άλλους Έλληνες.Πάντως τα στοιχεία αυτά υπάρχουν ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...