Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Όταν κάνεις κουτοπονηριές σε σοβαρές χώρες


Από Press tv

H Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας του Ιράν (CAO) έχει προειδοποιήσει την ελληνική αεροπορική εταιρεία για να ακυρώσει τις προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Τεχεράνης και Τελ Αβίβ μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι η Aegean είχε προγραμματίσει μια έμμεση διαδρομή μεταξύ των δύο πόλεων. 
Το Ιράν δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και η κίνηση της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας  ώθησε τον Cao να  γράψει αμέσως στον εκπρόσωπο της Aegean στην Τεχεράνη  για "να δηλώσει την ισχυρότερη διαμαρτυρία της", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars τη Δευτέρα.
«Στην έγγραφη προειδοποίηση του, ο Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας απαίτησε η (Aegean) Airlines  να διαγράψει το ψεύτικο όνομα του Τελ Αβίβ από το σύστημα πωλήσεών της στο Ιράν,"  είπε ο επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του CAO  Mohammad Rahimi.
"Η πραγματοποίηση πτήσης από την Τεχεράνη προς οποιοδήποτε αεροδρόμιο στα κατεχόμενα εδάφη είναι ενάντια στους νόμους της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», δήλωσε ο Rahimi σε σχέση με το Ισραήλ.
Ο αξιωματούχος κατέστησε σαφές ότι ο ιρανικός νόμος απαγορεύει επίσης τις πωλήσεις εισιτηρίων για πτήσεις με ανταπόκριση στο Ισραήλ.
"Η (Ελληνική) αεροπορική εταιρεία έχει την υποχρέωση να ακυρώσει τα σχέδιά της το συντομότερο δυνατό και να υποβάλει σχετική έκθεση στο Cao,"είπε ο  Rahimi , προσθέτοντας ότι  εκπρόσωπος της  Aegean έχει κληθεί για εξηγήσεις.
Η Aegean Airlines ξεκίνησε δρομολόγιο μεταξύ Αθήνας και Τεχεράνης τον περασμένο μήνα, λειτουργεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις με αεροσκάφη Airbus A320.
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αξιωματούχο της Aegean, είπε ότι η ελληνική αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι έχουν λάβει την προειδοποίηση.
"Ενώ αναζητούνται διευκρινίσεις για το θέμα με τις αρμόδιες αρχές, η AEGEAN προχώρησε στην άρση των ναύλων από το THR (Τεχεράνη) προςTLV (Τελ Αβίβ), η οποία μάλιστα είχε κατατεθεί για ταξίδια μέσω Αθηνών," είπε ο αξιωματούχος.


Σχόλιο:Η καταπάτηση νόμων και συμφωνιών όπως και η εγγραφή εθνικών θεμάτων εκεί που δεν πιάνει μελάνι έχει γίνει συνήθειο στην Ελλάδα.Όταν όμως έχεις να κάνεις με άλλες χώρες οφείλεις να είσαι προσεκτικός.Βλαχομπαρόκ κουτοπονηριές δεν περνάνε και μας ρεζιλεύουν.Χωρίς να αποκλείω και ξένο δάκτυλο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το φίδι του εγωισμού

  Ο εγωισμός είναι ένα πολύ ύπουλο φίδι που συνήθως, όμως, εμφανίζεται στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε. Και μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μας έ...