Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Κυθηραϊκά...




Σε ένα από τα κείμενα στα οποία γκρινιάζω για τα Κύθηρα και τις διάφορες νοοτροπίες που επικρατούν έγραφα για την τακτική "μη μαλώνεις με κανέναν,μην ανακατεύεσαι,να τα έχεις με όλους καλά".Αυτό φυσικά είναι προς το συμφέρον του κάθε γαϊδάρου και του κάθε κακοψωνισμένου που έκαναν ό,τι ήθελαν στα χωριά των Κυθήρων.
Αλλά  εδώ και δυο εβδομάδες τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν.Υπάρχει έντονη η διάθεση να συγκρουστούν κάποιοι με παλιές κακές νοοτροπίες και συμπεριφορές.Να απομονωθούν κάποιοι που είχαν συμπεριφορά κοτσαμπάση.Άντε,καλή αρχή!


Πολύ καλή προσπάθεια γίνεται στον τομέα των υφαντών αλλά και του καφέ.Να αρχίσει το νησί να παράγει και τίποτα εκτός από μέλι και να ξεκολλήσουμε λίγο από τον τουρισμό ως αποκλειστική πηγή εσόδων.

Μου αρέσει και η "κουλτούρα να φύγουμε " δράση της δημοτικής βιβλιοθήκης!

Για περισσότερα  εδώ

Και τελευταίο κάτι εκκλησιαστικό.Αυτές οι Παρακλήσεις που έκανα φέτος ήταν οι καλύτερες που έχω κάνει.Λιγοστός κόσμος,χωρίς "κανονικούς" ψάλτες(στα Κύθηρα είναι εθελοντές και,στο δικό μας χωριό,κυρίως ανεβαίνουν τις Κυριακές που έχουν κοινό να τους "θαυμάσει" και να τους "αποθεώσει") και με όλο το εκκλησίασμα να ψέλνει την "Τιμιωτέρα" και το "Απόστολοι εκ περάτων".Πολύ όμορφα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτισμοί

 Ακολουθεί μια κάπως αντιδημοφιλής άποψη. όχι, οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι, ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας κλπ δεν ήταν κάποιου είδους προ Χριστού ...