Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Bapu Surat Singh Khalsa







Ο Bapu Surat Singh Khalsa ,82 ετών,γνωστός ειρηνιστής ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 16 Ιανουαρίου 2015.Αγωνίζεται για την απελευθέρωση των Σιχ κρατουμένων στην Ινδία,οι οποίοι συνελήφθησαν κατά την ταραγμένη περίοδο 1984-1995 και κρατούνται παράνομα αφού έχει περάσει η περίοδος κράτησής τους.Οι Σιχ είχαν συλληφθεί με τον αμφιλεγόμενο αντιτρομοκρατικό νόμο TADA,ο οποίος αποσύρθηκε μετά από παγκόσμιες αντιδράσεις.

Το 1984 η Ίντιρα Γκάντι διέταξε τον στρατό να καταλάβει έναν από τους μεγαλύτερους λατρευτικούς χώρους των Σιχ που τελούσε υπό κατάληψη(επιχείρηση Blue Star)Αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί αθώοι,ενώ την Γκάντι την δολοφόνησαν 2 Σιχ σωματοφύλακές της.Ακολούθησαν ταραχές και όχλος ανθρώπων(πιθανόν καθοδηγούμενοι από την κυβέρνηση)σκότωσαν 3000 Σιχ και βίασαν άγνωστο αριθμό γυναικών Σιχ.


Ακολούθησαν διωγμοί,δολοφονίες,εξαφανίσεις και παράνομες φυλακίσεις.Κάποιοι από αυτούς είναι 75 ή και 85 ετών.Ενώ έχουν εκτίσει το μίνιμουμ προβλεπόμενο χρόνο εξακολουθούν να βρίσκονται στη φυλακή.Γι'αυτούς αγωνίζεται ο 82χρονος.


Μακάρι να είχα το μισό κουράγιο του εκτός από τα,λιγότερο από μισά,χρόνια του!


Για περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αριθμητική

  Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι γίνονται χριστιανοί για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από το να θέλουν να είναι...χριστιανοί. Στη Βυζαντινή Αυτο...