Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η Υεμένη αντιστέκεται




Σαουδικά κρατικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι τουλάχιστον τέσσερις Σαουδάραβες  στρατιώτες σκοτώθηκαν και οκτώ άλλοι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις αντιποίνων από δυνάμεις της Υεμένης εναντίον της περιοχής Asir στη Σαουδική Αραβία.
Σαουδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα επίσημη πηγή του υπουργείου Εσωτερικών, μετέδωσαν ότι ο στρατός της Υεμένης και συνασπισμένες Λαϊκές Επιτροπές στόχευσαν τη Σαουδική στρατιωτική βάση της al-Misal στην περιοχή Νταχράν Al-Janoub της Asir την Παρασκευή, σκοτώνοντας τουλάχιστον τέσσερις Σαουδάραβες αξιωματικούς του στρατού και τραυματίζοντας άλλους οκτώ .
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι δυνάμεις της Υεμένης επιτέθηκαν επίσης σε Σαουδικό στρατιωτικό όχημα στην περιοχή Tevan στη Νότια Jizan.
Σε  άλλη περίπτωση, το κανάλι al-Masirah  της Υεμένης ανέφερε ότι ο στρατός και λαϊκές δυνάμεις επιτέθηκαν σε Σαουδικό στρατιωτικό φυλάκιο νοτιοανατολικά της συνοριακής πόλης Najran, καταστρέφοντας μια αποθήκη όπλων και ένα σημαντικό όγκο  στρατιωτικού εξοπλισμού.
Οι επιθέσεις αυτές έγιναν καθώς τουλάχιστον τέσσερις Υεμένιοι άμαχοι σκοτώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή σε ένα νέο γύρο Σαουδαραβικών αεροπορικών  επιδρομών κατά  διαφόρων περιοχών σε ολόκληρη την Υεμένη.
Τα πολεμικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήσαν δέκα αεροπορικές επιδρομές εναντίον πολλών περιοχών στην περιοχή Dhi Na'im της νότιας Υεμένης στην επαρχία της Μπάιντα, σκοτώνοντας έναν απροσδιόριστο αριθμό αμάχων,αναφέρει το  al-Masirah .
Η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε τη στρατιωτική επίθεση εναντίον της Υεμένης στις 26 Μαρτίου - χωρίς εντολή του ΟΗΕ - σε μια προσπάθεια να υπονομεύσουν το λαϊκό κίνημα Houthi Ansarullah της Υεμένης και να επαναφέρουν στην εξουσία της χώρας τον φυγόδικο πρώην πρόεδρο Αμπντ Μανσούρ Χαντί Rabbuh, ένθερμο σύμμαχο του Ριάντ.
Ο Ρούπερτ Κόλβιλ, ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, δήλωσε στις 21 Ιουλίου ότι τουλάχιστον 1.693 άμαχοι σκοτώθηκαν και 3.829 τραυματίστηκαν στην αραβική χώρα από τις 26 Μαρτίου. Ωστόσο,σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα χειροκροτήματα

  Τα χειροκροτήματα μετά από τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του πρώην υπουργού μεταφορών ήταν το αποκορύφωμα της άθλιας εικόνας που για ακ...