Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πατριαρχική πρόσκληση...



Κάλεσε,λέει,ο Οικ. Πατριάρχης τους Μητροπολίτες των "Νέων Χωρών" για να γιορτάσουν όλοι μαζί την Ίνδικτο(η εκκλησιαστική έναρξη της νέας χρονιάς) και να τους πει και δυο τρία πνευματικά ή "πνευματικά" λογάκια.Όπως γίνεται αντιληπτό έχει επικρατήσει ο κακός χαμός,όλοι οι "εκκλησιαστικοί" έχουν χωριστεί σε δυο στρατόπεδα,έχουν πιάσει τα πληκτρολόγια και εξαπολύουν τα επιχειρήματά τους.
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα "αντιπατριαρχικό" αν και το ότι φλερτάρει συνεχώς με την αίρεση των Παπικών δεν είναι και ό,τι καλύτερο.
Αλλά,για να έρθουμε στο θέμα μας,σε μια χώρα που μέρα με τη μέρα καταρρέει και αντιμετωπίζει χίλια δυο προβλήματα,έπρεπε να κάνει ο Οικουμενικός αυτή τη κίνηση;Δεν ήξερε ότι θα ακολουθούσε πανικός κι ομίχλη;Είναι τώρα η ώρα για φαναριώτικες πολιτικές;Έπρεπε να προσθέσουμε ένα ακόμη λόγο να διχαστεί κλήρος και λαός;Αυτό δεν έπρεπε να το σκεφτεί ο "Πατριάρχης του Γένους";
Και τέλος πάντων αυτή η κωμωδία των "Νέων Χωρών" που θα πάει;Πού ανήκουν,"εδώ" ή "εκεί";Να το δούμε κι αυτό κάποια στιγμή μαζί με τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους(είμαι υπέρ του διαχωρισμού αλλά γι'αυτό το θέμα κάποια άλλη φορά).
Η καλλιτεχνική φωτό είναι από το Romfea.gr,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Συνύπαρξη αντί ανεκτικότητας

  Η ανεκτικότητα δεν είναι το ζητούμενο. Δεν είναι αρετή η ανεκτικότητα. Ανεκτικότητα δείχνει αυτός που ανέχεται κάτι που δεν του αρέσει αλλ...