Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Ανατολικοί...



Υπάρχει μια "μικρή" παρεξήγηση στο μυαλό του μέσου Νεοέλληνα.Ας το πω όσο πιο ευγενικά γίνεται.Έχουμε τόση σχέση με τους Ευρωπαίους όσο ο σκύλος μου με τις γάτες.Είμαστε Μεσανατολίτες ή Ανατολικοί Μεσογειακοί.Πιο πολλά κοινά έχουμε με ένα Λιβανέζο ή Σύριο(μιλάμε για τους μετριοπαθείς,όχι τα βόδια που σφάζουν) απ' ό,τι με έναν Άγγλο ή Γάλλο ή Γερμανό.Δεν είναι κακό αυτό.Ούτε καλό.Είναι μια πραγματικότητα.
Και όχι,οι Μεσανατολίτες,Άραβες,Κούρδοι,Ασσύριοι,Ισραηλίτες,Τούρκοι δεν είναι λιγότερο ή περισσότερο πολιτισμένοι από τους Δυτικούς ή τους Ιάπωνες ή οποιονδήποτε άλλο.Απλά ζουν σε μια περιοχή που οι Μεγάλες Δυνάμεις κάνουν μπρα ντε φερ.
Και κάντε τον κόπο να διαβάσετε κανένα φιλόσοφο,συγγραφέα,ποιητή από εκείνα τα μέρη και μετά βγάλτε απόφαση για το πόσο πολιτισμένοι ή όχι είναι.
Θα σας πρότεινα επίσης αν το φέρει η τύχη να πιείτε ένα καφέ με κάποιον από εκείνα τα μέρη.Είχα πριν δυο μήνες μια πολύ ωραία κουβέντα,επί του θέματος,με ένα ζευγάρι Εβραίων.
Όσο πιο γρήγορα λύσουμε το πρόβλημα ταυτότητας,που κρατάει από την απελευθέρωση από τους Τούρκους,τόσο πιο γρήγορα θα βρούμε και θα εφαρμόσουμε ένα μοντέλο οργάνωσης που να μας ταιριάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημιουργώντας μια κόλαση δική μας

Μπορεί οι άνθρωποι να υποστηρίζουν πως κυνηγούν ή αποζητούν έναν παράδεισο αλλά συνήθως αυτό που πραγματικά επιθυμούν είναι η κόλαση. Πολλές...