Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Metal από χώρες εξωτικές με ρυθμούς μαγευτικούς !

 Σήμερα θα κάνω μια μικρή παρουσίαση σε metal συγκροτήματα από κάπως πιο "εξωτικές χώρες" και με κάπως παράξενο ήχο. Χωρίς πολυλογίες(πράγμα παράξενο για παπά) προχωρώ :


Ιαπωνία : NINGEN ISU / Heartless Scat


Ν.Ζηλανδία : Shepherds Reign - Le Manu 
Metal με Πολυνησιακούς ρυθμούς




Ινδία : Bloodywood - Machi Bhasad (Expect a Riot)
Αυτοί έχουν ενδιαφέρουσα ιστορία. Ξεκίνησαν σαν συγκρότημα που παρωδούσε τραγούδια του Bollywood και με μια διασκευή στους Linkin Park έγιναν γνωστοί 



Βραζιλία : BONDE DO METALEIRO - EU PRECISO DE CAFÉ
Εντάξει η Βραζιλία δεν είναι "εξωτική" χώρα όταν πρόκειται για metal καθώς έχει μεγάλη παράδοση, αλλά η προσέγγιση τούτων εδώ πληροί τα κριτήρια


Μογγολία : The HU - Yuve Yuve Yu
Τα παιδιά του Τζένγκις Χαν.Αυτό φτάνει





Τυνησία : Myrath - Believer 
Με όλους τους άλλους αυτοί δεν μοιάζουν πια και τόσο εξωτικοί,ε; Ίσως το καλύτερο από όλα τα γκρουπ


Ιαπωνία (ξανά) : Wagakki Band - 焔 (Homura) + 暁ノ糸 (Akatsuki no Ito)

Γενικά οι Ιάπωνες αποτελούν μια κατηγορία μόνοι τους.Αυτοί εδώ είναι λίγο πιο παλαβοί από το συνηθισμένο. Ή μπορεί και όχι.


Πακιστάν : Dhool - Qalandar 
Κλείνω την παρουσίαση με ένα συγκρότημα Σούφι από το Πακιστάν.Λίγότερο μεταλλικοί και περισσότερο προς το rock αλλά ας κάνουμε μια υποχώρηση βρε παιδί μου



Αυτά για σήμερα. Υπάρχουν κι άλλα συγκροτήματα από χώρες που δεν έχουν μεγάλη παράδοση στο χώρο και που μπλέκουν το metal με τους παραδοσιακούς ήχους και ρυθμούς τους. Αν συγκεντρώσω αρκετά θα επανέλθω στο μέλλον.

4 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρον! Όλοι καλοί κι όπως λες το χρώμα των πατρίδων τους βγαίνει και ωραία μέσα στο όλο αποτέλεσμα. Ωστόσο με ένα γρήγορο άκουσμα τα αυτιά μου ξεχώρισαν τους Γιαπωνέζους NINGEN ISU (παλιές καραβάνες φαίνονται και το στήσιμο του κομματιού αρκετά έξυπνο) και τους Τυνήσιους Myrath που με εξέπληξε ο κιθαρίστας τους αλλά και το κομμάτι όλο πολύ εντυπωσιακό, πρέπει να είναι χιτ μεγάλο τουλάχιστον έτσι ακούγεται. Θα τσεκάρω κι άλλα τους έργα να δω τι παίζει.
    Με τους Βραζιλιάνους πέθανα στο γέλιο, απίστευτοι!
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Τυνήσιοι είναι από τα πιο δυνατά ονόματα του progressive metal εδώ και χρόνια. Εξαιρετικοί.

    Ναι, τα ιαπωνικά στοιχειά είναι παλιές καραβάνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠαπαΚώστα εξαιρετικό το αφιέρωμα σου! Μόνο τους Myrath ήξερα, όλοι όμως ένας κ ένας, πολύ καλοί! Ευχάριστη έκπληξη οι Μογγόλοι, υπέροχη μουσική!
    ΥΓ. Προσφατα ανακάλυψα τους Skiltron (metal με σκωτσέζικες γκάϊντες) τους αναφέρω για τυχόν επόμενο αφιέρωμα σου! (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Μογγόλοι είναι αρκετά γνωστοί. Άμα πιάσω κέλτικο metal θα κάνω 50 αφιερώματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...