Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Σταυρός

Τίμιος Σταυρός: Ο εντοπισμός του και η ύψωσή του στην Κωνσταντινούπολη |  Pagenews.gr

Επάνω στο Σταυρό ο Χριστός σήκωσε όλες τις αμαρτίες και όλη τη κακία του κόσμου.Πήρε τα βάσανα,τις κακουχίες και τις ασθένειες για να μπορέσει η ανθρωπότητα να σωθεί.

Να προσέξουμε πως δεν το έκανε μόνο για όσους τον ακολούθησαν αλλά για να δώσει την ευκαιρία της σωτηρίας σε όλους τους ανθρώπους.Και όπως από το σχέδιο της σωτηρίας δεν εξαιρείται κανείς,έτσι δεν εξαιρείται και από τα κακά που μας βρίσκουν.

Ο Θεός δεν έχει τους "δικούς" Του που τους προσέχει και τους άλλους που τους αφήνει μόνους.Βρέχει επί δικαίων και αδίκων.Όταν μια συμφορά βρίσκει την ανθρωπότητα δεν εξαιρούμαστε εμείς επειδή πηγαίνουμε στην εκκλησία.Και φυσικά οι νόμοι της φύσης ισχύουν παντού.Ακόμα και μέσα στους ναούς.

Δεν είμαστε άνθρωποι με περισσότερα προνόμια οι Χριστιανοί.Είμαστε άνθρωποι με περισσότερες ευθύνες.Δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την πίστη μας όταν όλη μέρα κακολογούμε όσους δε συμπαθούμε,για να φέρω ένα γνώριμο παράδειγμα.Είναι κούφια μια τέτοια πίστη και από τίποτα δεν μπορεί να μας προστατεύσει.

Ο Χριστός δεν ήρθε να μας σώσει με κάποιο μαγικό τρόπο.Ο δρόμος για τη σωτηρία είναι δύσκολος. Έχει κόπο,μόχθο,θυσίες και κάτι που είναι το δυσκολότερο από όλα.Να βάλουμε τον εαυτό μας κάτω από τους άλλους.Και να νοιαζόμαστε για τους άλλους πιο πολύ απ' ό,τι για μας.Ακόμα κι αν αυτοί οι "άλλοι" θέλουν το κακό μας.

Αυτός είναι ο δρόμος της σωτηρίας.Όλοι οι άλλοι δρόμοι οδηγούν σε κάποια μορφή ειδωλολατρείας.

2 σχόλια:

  1. Καλή κ ευλογημένη σχολική χρονιά να ευχηθούμε σε όλους τους μαθητές! Και στους γονείς βεβαίως βεβαίως, ίσως κ να χρειάζονται περισσότερο φωτισμό αυτοί. (Deso)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...