Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Προπόνηση!

 


Το πρόγραμμα  που έβαλα από τις 21 Ιουλίου ,5-6 μέρες τη βδομάδα,είναι 200-300 burpees και περίπου 100 λακτίσματα(Αυτά τα πρόσθεσα από τις 10 Αυγούστου).Ένα καλό και όχι εξαντλητικό ρπόγραμμα burpees είναι αυτό του παραπάνω βίντεο.Όσο για λακτίσματα,καμιά 20ρια επαναλήψεις από τα λακτίσματα που δείχνει η κοπέλα παρακάτω.






Αυτά για αρχή,γιατί μπορεί μια μέρα να παραιτηθώ και να γίνω personal trainer !

31 σχόλια:

  1. Γιατι να παραιτηθεις? Δεν ειπαμε οτι υπαρχουν αγριοι πολεμιστες που ειναι πιο καλοι απο εμας στους ανθρωπους στις πολεμικες τεχνες? Ειδες! Ειδες! Ειχε δικιο ο πρωτος μου πνευματικος που φοβοταν! Εισχωρησα στο ενδοτερο φιλοσοφικο κομματι των πολεμικων τεχνων! Χα!χα! Η οπως ελεγε και ο Γκιτσιν Φουνακοσι το καρατε δεν ειναι να σπας σανιδες και κεραμιδια η να κουνας χερια και ποδια! Βεβαια εσυ δειχνεις τεχνικες Taekyon! Νομιζω οτι απο τη μιξη Taekyon και Καρατε προεκυψε το Taekwondo! Σωστα μιλαω η λεω μπαρουφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο ο Κονάνος θα παραιτείται; Θέλω κι εγώ !Χοχο!
      Σωστά τα λες αν και δεν το παραδέχονται στο taekwon-do

      Διαγραφή
  2. Γιατι να παραιτηθεις? Δεν ειπαμε οτι υπαρχουν αγριοι πολεμιστες που ειναι πιο καλοι απο εμας τους ανθρωπους στις πολεμικες τεχνες? Ειδες! Ειδες! Ειχε δικιο ο πρωτος μου πνευματικος που φοβοταν! Εισχωρησα στο ενδοτερο φιλοσοφικο κομματι των πολεμικων τεχνων! Χα!χα! Η οπως ελεγε και ο Γκιτσιν Φουνακοσι το καρατε δεν ειναι να σπας σανιδες και κεραμιδια η να κουνας χερια και ποδια! Βεβαια εσυ δειχνεις τεχνικες Taekyon! Νομιζω οτι απο τη μιξη Taekyon και Καρατε προεκυψε το Taekwondo! Σωστα μιλαω η λεω μπαρουφες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από το τελευταίο βίντεο διέκρινα τουλάχιστον δύο είδη λακτίσματος που δεν υπάρχουν στο παραδοσιακό καράτε, όμως έχουν ευρεια χρήση στο KyokushinKai. Δεν ξέρω αν ο Mas Oyama είχε ασχοληθεί με Taekkyon, σίγουρα πάντως ήταν Κορεάτης οπότε κάτι θα είχε πάρει το μάτι του.
    (DESO)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικά κάποια επαφή θα είχε.Άμα κλωτσάς κυρίως,βρίσκεις περισσότερες κλωτσιές.Λογικό είναι.Και το savate έχει ενδιαφέρουσα ποικιλία.

      Διαγραφή
    2. Να ρωτησω κατι? Γιατι οι Ιαπωνες προσπαθησαν να "καταστρεψουν" το Taekyon ως πολιτισμικη κληρονομια των Κορεατων απο οτι εγραφες στην παρακατω αναρτηση?

      Διαγραφή
    3. Οι Ιάπωνες όποια χώρα κατακτούσαν προσπαθούσαν να σβήσουν κάθε ίχνος πολιτισμού της,ώστε να επιβληθούν ευκολότερα.Δεν είχαν βάλει στο μάτι ειδικά το taekkyon.Αυτό,επειδή παρουσιαζόταν ως παιχνίδι,τη γλίτωσε

      Διαγραφή
    4. A! Καταλαβα! Μπορει και να θελαν να αφομοιωνουν και τις πολεμικες τεχνες των Κορεατων και των κινεζων μεσα στις δικες του υποθετω οποτε ισως για αυτο δε τις πειραζαν! Ξερεις η προσπαθεια καταστροφης πολιτισμικων στοιχειων των αλλων λαων αποτελει και αρχαια τακτικη πολεμου που καταγραφεται μεσα στη πραγματεια του Sun Tzu Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

      Διαγραφή
    5. Όχι,τις απαγόρευαν.Το taekkyon επειδή είναι και χορός και παιχνίδι τη γλίτωσε.Ακόμα και στα εδάφη της Κίνας που είχαν πατήσει πόδι οι Ιάπωνες,τις πολεμικές τέχνες των Κινέζων τις απαγόρευσαν.

      Διαγραφή
    6. Νομιζω οτι και στην ιδια την Ιαπωνια επι αυτοκρατοριας ηταν απαγορευμενη η ασκηση Ιαπωνικων πολεμικων τεχνων και μαλον η ασκηση τους γινοταν κατω απο μυστικοτητα! Ειναι ετσι τα πραγματα?

      Διαγραφή
    7. Οι σαμουράι είχαν πέσει σε δυσμένεια διότι υπέσκαπταν την πρόοδο της χώρας προς όφελός τους.Σε αυτούς δεν επιτρεπόταν η εξάσκηση των πολεμικών τεχνών

      Διαγραφή
  4. Φίλε Νίκο ο ιδρυτής του Taekwondo ήταν μαθητής του Φουνακόσι. Οι φόρμες του Taekwondo σε τεράστιο βαθμό είναι ίδιες με του Shotokan, αλλάζει σίγουρα η εφαρμογή, ειδικά ως προς τα λακτίσματα όπου φαίνεται ότι δεν έχουν σχέση με τις Οκιναβέζικες ρίζες του καράτε.

    ΠαπαΚωστα το Taekkyon επιβιώνει στην Βόρεια ή στη Νότια Κορέα; Ή και στις δύο; Ρωτάω γιατί πχ επί Μάο στην Κινα χάθηκαν πολλές σχολές ΠΤ αν και η μιλιταριστική Β. Κορέα σίγουρα έχει διατηρήσει κάποιες δικές της σχολές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι! Καπου πρεπει να το ειχα διαβασει οτι ο ιδρυτης του Taekwondo ηταν μαθητης του Φουνακοσι! Νομιζω πρεπει κιολας να ηταν στρατιωτικος εαν θυμαμαι καλα που το ανεφερες τωρα! Παπα-Κωστα με αυτο που ειπε ο Desho θυμηθηκα εκεινο που μου ελεγε ο Νασιουλας οτι επι κομμουνισμου ειχαν χαθει πολλες σχολες πολεμικων τεχνων στη Κινα!

      Διαγραφή
    2. Παραδόξως δεν έχω δει κάτι από taekkyun στη Β.Κορέα.Αντίθετα το ssireum(ιαπωνική πάλη),το καλλιεργούν στο φουλ οι Βορειοκορεάτες.

      Απ'όσο ξέρω οι Βορειοκορεάτες δεν έδρασαν έτσι στο χώρο των πολεμικών τεχνών,αντίθετα με τη χούντα της Νοτίου Κορέας όπου ειδικά τη δεκαετία του '80 έγινα πράματα και θάματα.Απαγωγές δασκάλων,καταργήσεις σχολών και συστημάτων που δεν εντάσσονταν στη προπαγάνδα κλπ.

      Διαγραφή
    3. Στη Κίνα είχε γίνει η σφαγή του Δράμαλη !

      Διαγραφή
    4. Τι εννοεις? Δε καταλαβα? Μηπως το ειπες για να αστειευτεις με το Γιαννη?

      Διαγραφή
    5. Με τις πολεμικές τέχνες που εξαφάνισε ο Μάο.Με τη σφαγή του Δράμαλη μοιάζει.Τους κατέσφαξαν οι Ερυθροί

      Διαγραφή
    6. τι ηταν οι Ερυθροι? Δε τους εχω ξανακουσει?

      Διαγραφή
    7. Οι κομμουνιστές,κόκκινοι,ερυθροί.

      Διαγραφή
    8. Α! Καταλαβα! Κατι αλλο ηθελα να ρωτησω μιας και ανεφερες τους Σαμουραι! Επι φεουδαρχικης Ιαπωνιας οταν πιαναν οι Σαμουραι τους αντιπαλους τους τους σταυρωναν για να τους θανατωσουν?

      Διαγραφή
    9. Δεν το ξέρω.Ότι τους αποκεφάλιζαν,ξέρω.Και μάλιστα σε αυτούς μάθαιναν να αποκεφαλίζουν όσοι θα γίνονταν βοηθοί σε αυτούς που αυτοκτονούσαν με σεπούκου

      Διαγραφή
    10. ναι! Για τον αποκεφαλισμο το ξερω και εγω! Νομιζω σε ενα αποσπασμα απο τις ταινιες Shinobi no mono εδειχνε καποιους shinobi που τους ειχαν σταυρωσει! Θυμαμαι κιολας στα παλια επεισοδια της τηλεοπτικης σειρας Χαιλαντερ που ο Ντανκαν Μακλαουντ ειχε πεσει σε ναυαγιο στις ακτες της φεουδαρχικης Ιαπωνιας και τον περιμαζεψε ενας σαμουραι ο Χιντεο Κοτο του ελεγε οτι οι Ιαπωνες τους βαρβαρους δηλαδη τους λευκους οταν τους επιαναν η τους σταυρωναν η τους αποκεφαλιζαν! ο Μακλαουντ οταν ακουσε για το σταυρωμα δεν φοβηθηκε καθολου αλλα οταν ακουσε για αποκεφαλισμο τον επιασε κρυος ιδρωτας! χα!χα!

      Διαγραφή
    11. Ναι! Μου αρεσε και εμενα αλλα ειχαν μπλεξει λιγο τη χρονικη συνεχεια της σειρας με των ταινιων! Στη σειρα ηταν ο Ντανκαν Μακλαουντ ο κεμτρικος ηρωας της συνεχειας ενω ο Κονορ Μακλαουντ ειχε εμφανιστει στο πρωτο επεισοδιο της τηλεοπτικης σειρας οπου αναφεροταν οτι ειναι συγγενης και μεντορας του Ντανκαν Μαλαουντ

      Διαγραφή
  5. Είχα διαβάσει ότι στην Ιαπωνία σε κάποια φάση της ιστορίας έγιναν συστηματικοί διωγμοί των χριστιανών και οι Ιάπωνες (ως κλασικοί κάφροι) δεν θα μπορούσαν να μην σταυρώσουν αρκετούς έτσι για το σπάσιμο.

    Για το καθεστώς της Ν. Κορέας δεν έχω άποψη, έτσι κ αλλιώς περισσότερο προβάλλονται καφρίλες της Β. Κορέας (ως "κακοί" της υπόθεσης) παρά της φιλοδυτικής Ν. Κορέας.

    Πάντως γενικά τα κομμουνιστικά καθεστώτα στην Ασία δεν άφησαν σε χλωρό κλαρί τις ΠΤ, προφανώς γιατί τις φοβόντουσαν ως κοιτίδες πιθανής επανάστασης. Στην Κίνα έγινε αυτό που λέει ο ΠαπαΚώστας, όσοι γλύτωσαν στα τέλη του 1800-αρχές 1900 από τους Δυτικούς (βλ. Επανάσταση των μποξέρ) τους καθάρισαν οι Ιάπωνες στην κατοχή του Β΄ΠΠ και αμέσως μετά οι Μαοικοί. Ομοίως και στην Καμπότζη παραλίγο να σβήσει από το χάρτη το Bokator από τους Ερυθρούς Χμερ, μια ΠΤ συγγενής του παραδοσιακού Muay Thai (Muay Boran) [DESO].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη δεκαετία του '80 οι Νότιοι αυτομολούσαν στο Βορρά.Για να καταλάβεις τι γινόταν.Είναι γνωστή και η υπόθεση της απαγωγής των δασκάλων του tkd πριν φύγει τελείως ο Choi από τη χώρα

      Διαγραφή
    2. Παπα-Κωστα στη πρωτη παραγραφο των σχολιων του ο Desho αναφερεται στην υποθεση της εξεγερσης στη νησο Shimabara οπου σφιαγιαστηκαν πολλοι χριστιανοι Ιαπωνες απο τους υπολοιπους Ιαπωνες που ειχαν τα αρχαια ντοπια θρησκευματα οπως σιντοισμο και βουδισμο! Εχει υποθει οτι στην υποθεση αυτη ενεπλακησαν και οι Shinobι!

      Διαγραφή
    3. Άμα τους πλήρωσαν θα ενεπλάκησαν...μισθοφόροι γαρ...

      Διαγραφή
    4. Σωστα! Παρεπιπτοντως μιλωντας για το θεμα της διαδοσης του Χριστιανισμου στις ανατολικες χωρες εκεινη τη συγκεκριμενη περιοδο στην Ιαπωνια ειχαν παει μονο Ιησουιτες και Ρωμαιοκαθολικοι απο οσο θυμαμαι! Η Ορθοδοξια εφτασε μεσω του Αγιου Νικολαου Καστκιν! Οταν ο Αγιος Αποστολος Θωμας διεδωσε το ευαγγελιο στην Ινδια οι Χριστιανοι εκεινοι τι απεγιναν?

      Διαγραφή
    5. Υπάρχουν ακόμα.Στην Κεράλα της Ινδίας.Κάποιοι έχουν κοινωνία με τους Καθολικούς άλλοι με τους Προτεστάντες και άλλοι με τους Κόπτες.Δες κι εδώ : https://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Thomas_Christians

      Διαγραφή
    6. Ναι! Το εχω ξαναδει στη wikipedia εαν θυμαμαι καλα! Βρηκα κατι πολυ καλυτερο! Μεσα στους τομους της Φιλοκαλιας εχει ενα κεφαλαιο νομιζω απο τον Αγιο Ιωαννη τον Καρπαθιο που λεγεται "100 παρηγορητικοι λογοι προς τους μοναχους της Ινδιας". Το εχουν μεταφρασει και στα Αγγλικα καποιοι μελετητες ξενοι! Θα ψαξω και περισσοτερες λεπτομερειες πανω σε αυτο

      Διαγραφή

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...