Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Μαράν αθά

Απόστολος Παύλος

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή φαίνεται πως μπαίνουμε,όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο.Η πανδημία από τη μία,οι επικείμενες πολεμικές συγκρούσεις από την άλλη,η φτώχεια,οι διακρίσεις,το μίσος συνθέτουν ένα τοπίο καθόλου ευχάριστο και καθόλου αισιόδοξο.


Αλλά πότε ήταν καλύτερα τα πράγματα;Ποια εποχή υπήρχε ειρήνη και δικαιοσύνη σε αυτό τον κόσμο;Πότε ήταν καλύτερη η κοινωνία μας;Ποτέ.Πάντα το κακό βρισκόταν σε έξαρση και έτσι θα γίνεται μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.


Σε ένα τέτοιο κόσμο γεννιόμαστε και σε ένα τέτοιο κόσμο καλούμαστε να κάνουμε τον πνευματικό μας αγώνα.Σε αυτές τις συνθήκες καλούμαστε να παραμείνουμε στερεοί στην πίστη μας και τις πράξεις μας να τις εμπνέει η αγάπη.


Και θα πει κάποιος,πώς θα αντέξουμε,μέχρι πόσο θα συνεχίσουμε,τι θα μας στηρίζει;Θα μας στηρίζει η φράση του αποστόλου Παύλου:"Μαράν αθά.Που σημαίνει ο Κύριος έρχεται,και Αυτός μόνο μπορεί να φέρει την ειρήνη και την αγάπη.


Έχοντας στο νου μας αυτή την υπόσχεση και γνωρίζοντας πως ο Κύριος δεν ψεύδεται,θα πορευθούμε και στις δύσκολες μέρες που έρχονται,με πραότητα,με διάκριση,με υπομονή και με αγάπη.Έτσ θα δώσουμε τη μαρτυρία μας ως πραγματικοί χριστιανοί.Όλα τα υπόλοιπα είναι απλοί τσαρλατανισμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ανάσταση του σώματος

  Ο Χριστός δεν αναστήθηκε μόνο πνευματικά αλλά αναστήθηκε και σωματικά. Δεν πέταξε μόνο η ψυχή του στα ουράνια αλλά και το σώμα Του εγκατέλ...